Τετάρτη, Ιούλιος 24, 2024
Follow Us
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 10:05

Tο υψηλότερο ποσοστό απορροφητικότητας LEADER από την ΑΝ.ΗΜΑ.

Υπογράφηκε το περασμένο Σάββατο στη Στυλίδα, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά και του Υπουργού Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρα, η νέα πρόσκληση LEADER για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή των τοπικών Κοινοτήτων του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027. Παρόντες επίσης, ο Πρόεδρος της ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε., Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, και τα μέλη της Ομάδας Τοπικής Δράσης, Θανάσης Καραγιάννης και Μιχάλης Ελευθεριάδης.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Παπαγιαννίδης, περιγράφοντας την πορεία υλοποίησης του υφιστάμενου προγράμματος LEADER/CLLD, η οποία εξελίσσεται όλο και καλύτερα, ανέφερε ότι η Ομάδα Τοπικής Δράσης της Αναπτυξιακής Ημαθίας παρουσιάζει πανελλαδικά το υψηλότερο ποσοστό απορροφητικότητας, έχοντας ήδη ξεπεράσει το 40%.

«Το γεγονός αυτό ασφαλώς μας χαροποιεί, δίνοντας μας την ηθική ικανοποίηση ότι η δουλειά μας πιάνει τόπο και έχει αποτέλεσμα. Μας επιβάλλει όμως παράλληλα να αποδώσουμε τα εύσημα και σε αυτούς που συνέβαλαν αποφασιστικά στην έως σήμερα καλή πορεία του Τοπικού μας Προγράμματος, δηλαδή:

- Στους δικαιούχους, και ιδιαίτερα στους ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι μέσα σε δύσκολες συνθήκες, στην έναρξη της πανδημία του covid-19, ανέλαβαν τον κίνδυνο να υλοποιήσουν τα έργα τους, ρισκάροντας τα χρήματα τους, και δίνοντας σε εμάς την ευκαιρία στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν πληρωμές αμέσως μόλις ενεργοποιήθηκαν οι σχετικοί μηχανισμοί.

- Στα στελέχη της ΕΥΔ (ΕΠ) Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννη Λελέκη και Βασίλη Κρανά, οι οποίοι με τις γνώσεις, τον επαγγελματισμό και την εργατικότητα τους, συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις και προβλήματα.

- Στον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, οι οποίοι συναίνεσαν στην εκχώρηση των απαιτούμενων πόρων για τη χρηματοδότηση του Τοπικού Προγράμματος.

Η έως σήμερα πορεία μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση την προσπάθεια μας και στο μέλλον, για το καλό όλων, αλλά πρωτίστως αυτών που εμπιστεύτηκαν σε εμάς τα όνειρα τους και το επαγγελματικό τους μέλλον: των τελικών δικαιούχων» δηλώνει σχετικά ο Συντονιστής της Ομάδας Τοπικής Δράσης του LEADER/CLLD, Θανάσης Καραγιάννης.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΑΝΗΜΑ Α.Ε. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης τονίζει:

«Είμαι περήφανος για το έργο της ΑΝΗΜΑ και των συνεργατών μου. Όταν η αναγνώριση του έργου τους έρχεται με επίσημα στοιχεία και σε πανελλήνιο επίπεδο, τα λόγια περιττεύουν. Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θανάση, στον Μιχάλη, στην Έλενα, στον Κυριάκο, στην Παναγιώτα και στον Γιώργο. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας».