Τετάρτη, Ιούλιος 24, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 10:54

Το πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Νάουσας

Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας ενημερώνει ότι οι επετειακές εκδηλώσεις για την 110η Επέτειο Απελευθέρωσης της Νάουσας από τον τουρκικό ζυγό  θα γίνουν την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου,  σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Ώρα 08:00 Εωθινό από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες.

Ώρα 08:00 Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο της πόλης.

Ώρα 10:30 Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Απόδοση τιμών από την Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας και τον Στρατό. Πριν τη Δοξολογία θα τελεστεί μνημόσυνο των ευεργετών του Δήμου.

Ώρα 11:30 Επιμνημόσυνη δέηση. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας κ. Γρηγόριο Γκότση. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Ώρα 20:00  Υποστολή της σημαίας από τμήμα του Στρατού.

 

ΠΑΡΑΛΗΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

- Σάββατο 15 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ώρα 20:30:10ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νάουσας «Άγγελμα Ελευθερίας», σε συνδιοργάνωση με το Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης». Συμμετέχουν οι χορωδίες: Μικτή Χορωδία Δήμου Ελασσόνας, Σχολική χορωδία Βέροιας και Χορωδία Πολιτιστικού συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ», «ΧΟΡΤΩΔΙΑ» Πηλίου, "Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς", Μικτή Χορωδία & Μαντολινάτα Μουσικού Σωματείου «Ωδείο Ναούσης».

- Κυριακή 16 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ώρα 20:30: Μουσικοχορευτική παράσταση - αφιέρωμα στην Μικρά Ασία από τον Σύλλογο Μικρασιατών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

- Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, Χώρος Τέχνης Ναϊάς, ώρα 12:00: Εγκαίνια της έκθεσης «Τότε που ήρθε το ελληνικό: αφιέρωμα στους αγώνες για τη λευτεριά», με ιστορικά κειμήλια και σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την συλλογή του κ. Τάκη Μπάιτση της περιόδου του Μακεδονικού Αγώνα έως την Απελευθέρωση της Νάουσας το 1912.