Δευτέρα, Σεπτέμβριος 16, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 08:38

Το «Σμυρνέικο Μινόρε» κάτω από βροχή!!!

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση Μνήμης που έγινε το βράδυ της Κυριακής στη Βέροια, για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Κατάμεστες οι κερκίδες του θερινού θεάτρου στο Άλσος Παπάγου της Βέροιας, με εξαιρετικές ερμηνείες από την Γλυκερία και τον Δημήτρη Κοντογιάννη, ενώ εντυπωσιακή και η αφήγηση από τον ηθοποιό Λεωνίδα Κακούρη.

Παρότι κατά διαστήματα υπήρχε βροχόπτωση, αυτό δεν επηρέασε ούτε τους καλλιτέχνες, ούτε το κοινό. Όλοι παρέμειναν στις θέσεις τους και η εκδήλωση-συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας, ολοκληρώθηκε κανονικά.

Τα έσοδα από το «Σμυρνέικο Μινόρε» θα διατεθούν για την ανακαίνιση του Αρχοντικού Χατζίκου που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Βέροιας στον Σύλλογο Μικρασιατών όπου θα εγκατασταθεί το «Σπίτι του Μικρασιάτη».

Πριν την συναυλία, ο Σύλλογος τίμησε τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και την τραγουδίστρια Γλυκερία και τις απονομές έκανε ο Μητροπολίτης Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στην συναυλία παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Άγγελος Τόλκας, οι δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας Κώστας Βοργιαζίδης, Νικόλας Καρανικόλας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Βέροιας και Νάουσας κ.α.