Τετάρτη, Σεπτέμβριος 25, 2024
Follow Us
Σάββατο, 02 Απριλίου 2022 11:26

Νάουσα: Δοκίμασαν ποντιακά φαγητά σε μια ιδιαίτερη προσέγγιση

Αν και το κρύο ήταν τσουχτερό και αέρας πολλών μποφόρ, εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα γευσιγνωσίας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης».

Συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευή στην πλατεία Καρατάσου της Νάουσας, πραγματοποιήθηκε η γαστρονομική εκδήλωση «Στράτας Φαείν», παρουσία του Δημάρχου Νικόλα Καρανικόλα, του Βουλευτή Άγγελου Τόλκα, των Αντιδημάρχων Τουρισμού Νάουσας Γιώργου Τριανταφύλλου και Βέροιας Λάζαρου Ασλανίδη.

Ήταν μια βραδιά street food, δηλαδή φαγητό δρόμου, βασισμένη στην εκσυγχρονισμένη ποντιακή γαστρονομία και τις αγνές πρώτες ύλες της, μέσα από μία ιδιαίτερη προσέγγιση, την οποία επιμελήθηκε η chef Αφροδίτη Γεωργιάδου, με τη συμμετοχή και σπουδαστών του Δ.Ι.Ε.Κ. Βέροιας, ενώ την γευσιγνωσία συνόδευε ορχήστρα με ποντιακά τραγούδια.

Άξιος οικοδεσπότης ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας Φώτης Φανιάδης και εκτός από τους προαναφερόμενους, στην εκδήλωση διακρίναμε και τους Νίκο Νικολόπουλο, Διευθυντή του Δημοσίου ΙΕΚ Βέροιας και τον Ιάκωβο Ορφανίδη, Γενικό Γραμματέα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας και εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση της Νάουσας και των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.