Κυριακή, Μάρτιος 16, 2025
Follow Us
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 09:55

Αυξάνονται τα κρούσματα και οι νοσηλευόμενοι / Σε ετοιμότητα τα Νοσοκομεία της Ημαθίας

Σε πλήρη ετοιμότητα και οι δύο μονάδες Υγείας της Ημαθίας (Βέροια και Νάουσα), για να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες σε περίπτωση ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων. Τις τελευταίες ημέρες η αύξηση των θετικών κρουσμάτων και η ανάγκη νοσηλείας επιβεβαιωμένων θετικών στον covid ασθενών αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.

Στην κλινική covid του ΓΝ Βέροιας από 8 νοσηλευόμενους φτάσαμε στους 17. Η επάρκεια σε νοσηλευτικό προσωπικό, σε μέσα προστασίας και φαρμακευτική αγωγή δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης επιπλέον κλινών στη βάση του σχεδίου αντιμετώπισης του νέου κύματος.

Η ΜΕΘ βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή και  λειτουργική ετοιμότητα. Μέσα στο σαββατοκύριακο με εντολή της Διοίκησης μετακινήθηκαν και συγχωνεύτηκαν κλινικές στο ΓΝ Νάουσας. Έτσι δημιουργήθηκε και στη δεύτερη Μονάδα Υγείας της Ημαθίας κλινική covid νοσηλείας δυναμικότητας 12 ασθενών ενώ αυξήθηκε ο αριθμός διαθεσίμων κλινών στη Παθολογική.

Να σημειωθεί πως το ΓΝ Ημαθίας διατηρεί το μικρότερο ποσοστό νοσούντων νοσηλευτών και ιατρών στον covid στο σύνολο των Περιφερειακών Νοσοκομείων. Ως σήμερα νόσησαν 2 γιατροί (ένας σε κάθε μονάδα) ενώ από τις ιχνηλατήσεις που ακολούθησαν στο υγειονομικό προσωπικό δεν διαπιστώθηκε διασπορά στις Μονάδες, γεγονός που αποδεικνύει την αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας των εργαζομένων και την ευλαβική εφαρμογή κανόνων νοσηλείας. Στα ευχάριστα νέα από τη λειτουργία της κλινικής covid του ΓΝ Βέροιας είναι ο μεγάλος αριθμός εξιτηρίων μεταξύ αυτών και 2 ασθενών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα (νεφροπαθείς αιμοκαθαρούμενοι) οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς!

Επίσης από σήμερα και οι δύο γιατροί επέστρεψαν κανονικά στα καθήκοντά τους.