Σάββατο, Ιούνιος 22, 2024
Follow Us
Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 19:16

Δείτε το εντυπωσιακό μουσείο ανθρώπινου σώματος (vid)

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας μοναδικός και πολύπλοκος μηχανισμός. Μπορεί και εκτελεί πολλές διεργασίες ταυτόχρονα, είτε ακούσια, είτε εκούσια, οι οποίες μας επιτρέπουν καθημερινά να κινούμαστε, να μιλάμε, να αναπνέουμε, να ζούμε. Αποτελείται από διαφορετικούς τύπους κυττάρων τα οποία συνθέτουν τα όργανα του σώματος. Τα βασικά όργανα του σώματος και τις κύριες λειτουργίες τους θα τις γνωρίσουμε στην περιήγηση μας στο μουσείο ανθρώπινου σώματος.

Το μουσείο ανθρώπινου σώματος είναι μια μεγάλη κατασκευή, μοναδική στην Ευρώπη, με μήκος 50 μέτρα και ύψος 6 μέτρα, που αναπαριστά ένα ξαπλωμένο ανθρώπινο σώμα εγκύου γυναίκας.

Η αφετηρία της διαδρομής είναι το κεφάλι με πύλη εισόδου το στόμα ώστε ο επισκέπτης να περιηγηθεί στο εσωτερικό του σώματος. Κατά την διαδρομή αυτή, ο επισκέπτης, έχει την δυνατότητα να δει, να παρατηρήσει και να ενημερωθεί για τα βασικά  όργανα  και τις λειτουργίες τους.  Η κατασκευή αυτή βρίσκεται στο χώρο του μουσείου ανθρώπινου σώματος στον πολυχώρο Nouvelle στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Το Ελληνικό κέντρο παρατήρησης επισκέφτηκε το μουσείο ανθρώπινου σώματος και δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για το ανθρώπινο σώμα και τα όργανα του.

Πολυμέσα