Πέμπτη, Σεπτέμβριος 19, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 11:36

Εκκλησία και Πανδημία: Ποια είναι η αλήθεια;

Μέσα στην εκατόμβη των νεκρών από COVID-19 που βιώνουμε καθημερινά, υπάρχουν δυστυχώς ασθενείς που αρνούνται τον εμβολιασμό για θρησκευτικούς λόγους. Συνήθως αναφέρονται σε οδηγίες πνευματικών, γερόντων και ασκητών του Αγίου Όρους. Είναι όμως όντως έτσι; Ποιά είναι η θέση της Εκκλησίας και του Αγίου Όρους πάνω στο καίριο αυτό ζήτημα;

Για τον λόγο αυτό μοιραζόμαστε μαζί σας το βίντεο του Webinar που συνδιοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και με θέμα:

“ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ”

Καλεσμένοι ήταν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα γέροντας Τύχων, ο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο καθηγητής Θεολογίας κ. Χρυσόστομος Σταμούλης. Οι απαντήσεις τους και οι τοποθετήσεις τους στις ερωτήματα ήταν σαφείς και δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνεία.

Οι ιατροί που συμμετείχαν στο Webinar ήταν ο καθηγητής πνευμονολογίας κ. Στυλιανός Λουκίδης, ο παθολόγος - λοιμωξιολόγος κ. Ιωάννης Μπαραμπούτης και ο παθολόγος-θεολόγος κ. Δημήτριος Αποστολίδης.

Στην περιγραφή του βίντεο στο YouTube, υπάρχουν δείκτες (bookmarks) στους οποίους κάνοντας κλικ μεταφέρεστε κατευθείαν στο σημείο του βίντεο που σας ενδιαφέρει. 

 

Με εκτίμηση

Οι συνδιοργανωτές/συντονιστές

Ιωάννης Μπαραμπούτης

Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος Διευθυντής Ε.Σ.Υ., Γ.Ν.Α. "Αλεξάνδρα" και Ν.Θ.Π. " Η Παμμακάριστος", Υπεύθυνος Πτέρυγας Νοσηλείας ασθενών COVID-19 Θεραπευτικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Σπυρίδων Γούλας

Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Γαστρεντερολογικό τμήμα, Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, Αθήνα

Αντώνιος Λιόλιος

Παθολόγος - Εντατικολόγος, Critical Care Attending, Remote ICU, USA

Πολυμέσα