Σάββατο, Σεπτέμβριος 21, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 20:41

Βασιλική Σιδηροπούλου-Καραμήτσου: Η τέχνη μας ταξιδεύει χωρίς να βγούμε από το σπίτι μας (βίντεο)

Ο εγκλεισμός λόγω της πανδημίας, έδωσε στη βεροιώτισσα ζωγράφο Βασιλική Σιδηροπούλου-Καραμήτσου την έμπνευση της δημιουργίας και μέσα από την τέχνη που υπεραγαπά και υπηρετεί, να στείλει το δικό της αισιόδοξο μήνυμα στις δύσκολες μέρες που βιώνει η κοινωνία μας.

Με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο, η Βασιλική Σιδηροπούλου-Καραμήτσου αναφέρει:

Μέσα από τις τόσο απρόσμενες και δύσκολες συγκυρίες της πανδημίας και όχι μόνο που περνάμε, με βαθιά επιθυμία και εμμονή να ψάχνουμε να βρίσκουμε το φως της ελπίδας μέσα από την τέχνη…

Μόνο εκεί η ουσιαστική επαφή με τον εαυτό μας, εκεί η ελευθερία του πνεύματος και της ψυχής… Εκεί μέσα στην δημιουργική μοναχικότητα την γεμάτη περισυλλογή, βιώματα, μνήμες μπορεί να μετουσιώσει να γεμίσει το μέσα του θετικότητα, ψυχική ανθεκτικότητα ! Να μπορεί να προσπερνά τα δύσκολα της ζωής.

Μέσα σε αυτό το βίντεο περιλαμβάνονται έργα μου που δημιουργήθηκαν με αφορμή τον εγκλεισμό...με την πολυσημία του όρου! Έχουν σημείο αναφοράς την Μακεδονία, τον τόπο μου, το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, και κατ επέκταση η τέχνη έχοντας χαρακτήρα οικουμενικό απευθύνεται σε όλους τους ευαίσθητους θετικούς αποδέκτες με κρίση και αισθητική αντιληπτικότητα. Η τέχνη μας ταξιδεύει χωρίς να χρειάζεται να βγούμε από το σπίτι μας!

Ας κάνουμε λοιπόν ένα όμορφο ταξίδι στο μαγικό κόσμο της γνώσης των χρωμάτων και των σχημάτων !!

Πολυμέσα