Σάββατο, Σεπτέμβριος 21, 2024
Follow Us
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 08:52

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ! ή πώς ξεκινήσαμε και που φτάσαμε!

Όπως αναφέραμε σε πρόσφατο δημοσίευμά μας, το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, όπως και το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των Μουσείων με την μεγαλύτερη προτίμηση του κοινού.
Με την ευκαιρία αυτή η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη, έκανε μια αναδρομή στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας για το αοποίο αναφέρει τα εξής:  
Εκτός από το μουσείο των βασιλικών τάφων των Αιγών (αναμενόμενο) και το Βυζαντινό μουσείο της Βέροιας κέρδισε αυτήν την δύσκολη χρονιά το βραβείο των ταξιδιωτών travellers' choice του tripadvisor...
Θυμάμαι το 2011 όταν, μολονότι κλασική αρχαιολόγος, ανέλαβα αναπληρώτρια προϊσταμένη της 11ης ΕΒΑ και το βρήκα κλειστό για το κοινό... Τον δύσκολο δρόμο, να το ανοίξουμε και πάλι και να το κάνουμε σημείο συνάντησης και ζωντανή, παλόμενη καρδιά των πολιτιστικών δρωμένων της πόλης!
Σχεδόν εννιά χρόνια και δεκέξι περιοδικές εκθέσεις μετά, ευχαριστώ πολύ όλους όσοι συμμετείχαν με τα έργα και τις δράσεις τους! Και μόλις ξεμπερδέψουμε με τον covit-19 "το υπόγειο της μνήμης", αλλά και η αίθουσα περιοδικών εκθέσεων σας περιμένουν, να επανέλθουμε δριμύτεροι!....
 

Πολυμέσα