Κυριακή, Σεπτέμβριος 22, 2024
Follow Us
Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 21:28

Δέκα χρόνια από την βράβευση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας από το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς (βίντεο)

Μια βιβλιοθήκη είναι σίγουρα «χρυσός» για μια μικρή τοπική κοινωνία- κάποιες φορές και στην κυριολεξία! Ο λόγος για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας η οποία πριν δέκα χρόνια κέρδισε… 1 εκατ. δολάρια στον διεθνή διαγωνισμό τον οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο το ίδρυμα των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, βραβεύοντας πρότυπα εκπαιδευτικών και πληροφορικών συστημάτων από ολόκληρο τον κόσμο.

Η ελληνική βιβλιοθήκη κέρδισε το πρώτο βραβείο όχι μόνο για την ικανοποίηση των οικονομικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών αναγκών περισσοτέρων από 180.000 ανθρώπων, αλλά και για μια μοναδική καινοτομία ονόματι «Μαγικά Κουτιά»: πρόκειται για ένα τμήμα της βιβλιοθήκης για παιδιά και εφήβους, το οποίο παρέχει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σταθμούς μουσικής, περιοχές παιχνιδιού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Δείτε ένα βίντεο με την παρουσίαση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας που έγινε τη μέρα της απονομής του βραβείου σε ειδική εκδήλωση στο Γκότεμπεργκ της Σουηδίας όπου παρευρέθηκε ο τότε Διευθυντής της Γιάννης Τροχόπουλος για τη βράβευση.

Πολυμέσα