Κυριακή, Σεπτέμβριος 22, 2024
Follow Us
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 14:43

Μοναδικά έργα του Βεροιώτη ζωγράφου Ευθύμη Βαρλάμη για το Άγιο Όρος (βίντεο)

Από το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού Χαλκιδικής λειτυργεί η έκθεση ζωγραφικής του μεγάλου Βεροιώτη ζωγράφου Ευθύμη Βαρλάμη με θέμα: Το Άγιον Όρος για όλους.

Παράλληλα στην αίθουσα τρισδιάστατων προβολών του Κέντρου προβάλλεται το ντοκιμαντέρ "Φως Μοναχοίς Άγγελοι" ένα τρισδιάστατο οδοιπορικό στο Αγιώνυμο Όρος. 

Η έκθεση συμφωνήθηκε με τον Δήμο Αριστοτέλη να λειτουργεί μέχρι και το 2022. Η φημισμένη Συλλογή με 56 έργα, που στην παγκόσμια περιοδεία της είχε μέχρι σήμερα περισσότερους από 250.000 επισκέπτες, δίνει τη δυνατότητα πλέον σε όλους τους ανθρώπους και κυρίως στις γυναίκες και τα μικρά παιδιά που δεν μπορούν να επισκεφθούν το Άγιον Όρος, να ζήσουν τη μυσταγωγία της Αθωνικής Πολιτείας.

Το έργο του αείμνηστου βεροιώτη δημιουργού περιέχει πίνακες ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων, γλυπτά και εγκαταστάσεις. Όλα αυτά μαζί σε συνδυασμό με τη μουσική, το φως και την αρχιτεκτονική θα προσφέρουν στους επισκέπτες ένα μοναδικό βίωμα.

Ένα δείγμα αποτελούν τα παρακάτω βίντεο. Το ένα αποτελεί μικρό απόσπασμα από την έκθεση στην Ιερισσό και το άλλο με εκτενέστερη παρουσίαση από την έκθεση που παρουσιάστηκε το 2013 στο Ηράκλειο Κρήτης.  

 

Πολυμέσα