Κυριακή, Οκτώβριος 06, 2024
Follow Us
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 11:39

Πως να καθαρίσετε και να συντηρήσετε τις βαλίτσες σας

Ο καθαρισμός και η συντήρηση των ταξιδιωτικών σας αποσκευών οφείλει να αποτελεί μια συνήθειά σας εάν αυτοαποκαλείστε λάτρης των ταξιδιών. Προφανώς δεν θα θέλατε να κουβαλάτε μια βαλίτσα η οποία είναι ακόμα βρώμικη και μουτζουρωμένη από το τελευταίο σας ταξίδι. Είμαστε σίγουροι, επίσης, πως δεν θα ήταν ωραίο αν είχατε όλα σας τα ρούχα έτοιμα για να τα βάλετε στις βαλίτσες https://www.samsonite.gr/el-gr/eidh-taksidiou-valitses  σας  μόνο και μόνο για να ανακαλύψετε πως το φερμουάρ  δεν κλείνει πιά ή ένα ροδάκι είναι χαλασμένο.

Σας δίνουμε παρακάτω κάποια tipsγια συντήρηση και καθαρισμό που καλό θα ήταν να ακολουθείτε ώστε να διατηρείτε την αγαπημένη σας ταξιδιωτική βαλίτσα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση:

1. Μόλις επιστρέψετε από το ταξίδι, δοκιμάστε να την καθαρίσετε με μία σκούπα. Ένα ηλεκτρικό σκουπάκι θα κάνει την δουλειά, ωστόσο προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα καθώς έχουν καλύτερο φίλτρο αέρα. Έτσι θα μπορέσετε να αφαιρέσετε τα μικρά ψίχουλα ή σκουπιδάκια που έχουν εισχωρήσει στην τσάντα σας. Σκουπίστε όλες τις πλευρές της βαλίτσας ακόμα και τις εσωτερικές τσέπες ή τα διχτάκια που έχουν.

2. Εάν υπάρχουν ξεραμένοι λεκέδες από λάσπη, χρησιμοποιήστε μια υγρή πετσέτα ή ένα υγρό μαντηλάκι. Πάρτε ένα καθαρό πανί/πετσέτα και βρέξτε το σε πολύ ζεστό νερό. Στύψτε το. Τρίψτε την υγρή πετσέτα στην επιφάνεια της βαλίτσας ή στο σημείο που βλέπετε λερωμένο και έτσι θα καταφέρετε να αφαιρέσετε τους αποξηραμένους λεκέδες.

3. Για τους λεκέδες από φαγητό ή άλλους χρωματιστούς λεκέδες, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μια μίξη από μαγειρική σόδα και ξύδι. Ανακατέψτε μια κούπα από λευκό ξύδι και μια κούπα μαγειρική σόδα και ύστερα μεταγγίστε το περιεχόμενο σε ένα βαποριζατέρ. Γεμίστε το υπόλοιπο δοχείο με ζεστό νερό. Ψεκάστε αυτό το διάλυμα στις λεκιασμένες επιφάνειες της βαλίτσας και αφήστε το υγρό να δράσει έως ότου μαλακώσει ή εξαφανιστεί ο λεκές. Περάστε μετά την επιφάνεια με ένα στεγνό και καθαρό πανί.

4. Εάν η βαλίτσα σας μυρίζει τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και για αυτό το ζήτημα την μαγειρική σόδα αφού διαλύει τις οσμές. Πασπαλίστε ελαφρώς λίγη μαγειρική σόδα στο εσωτερικό της βαλίτσας ή του σάκου σας. Αφήστε το να δράσει για πάνω από μία ώρα και ύστερα αφαιρέστε το με μια ηλεκτρική σκούπα.

5. Ελέγξτε τα φερμουάρ και τις ραφές της τσάντας. Εάν υπάρχουν φθαρμένα ή χαλασμένα μέρη θα πρέπει να τα επιδιορθώσετε ή να τα επισκευάσετε αμέσως πριν να επιδεινωθεί το πρόβλημα. Αντικαταστήστε τα φερμουάρ εάν έχετε εντοπίσει χαλασμένα δοντάκια.

6. Σε περίπτωση που η τσάντα σας έχει λουκέτο ή κάποιο μηχανισμό κλειδώματος καλό θα είναι να επιβεβαιώσετε πως λειτουργεί σωστά πριν αναχωρήσετε. Θα πρέπει, όχι μόνο να κλειδώνει αλλά και να ξεκλειδώνει με ευκολία.

7. Κάνετε έλεγχο στα χερούλια και τα ροδάκια. Εάν το χειρολαβή της τσάντας είναι επεκτεινόμενη, πρέπει να επιβεβαιώσετε πως ανεβαίνει και κατεβαίνει με ευκολία. Εάν έχετε ανακαλύψει σημάδια σκουριάς που σας δυσκολεύουν σε αυτή τη κίνηση τότε δοκιμάστε να ψεκάσετε με αντισκωριακό σπρέι που δρα ως λιπαντικό για τις σκουριασμένες επιφάνειες. Εάν δεν υπάρχει βελτίωση αντικαταστήστε το χερούλι.

Τέλος ελέγξτε την κινητικότητα στα ροδάκια. Θα πρέπει να μπορείτε να μετακινείτε την βαλίτσα σας σε διαφορετικές κατευθύνσεις χωρίς να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια.