Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20, 2024
Follow Us
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 14:22

Mαϊμού παίζει βιντεοπαιχνίδι μόνο μέσω το νου της – Δείτε το βίντεο

Ηεταιρεία νευροτεχνολογίας Neuralink του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ (Tesla και Space X) έδωσε μια ακόμη γεύση από τα έως τώρα πειράματα της, παρουσιάζοντας μια μαϊμού, η οποία, έχοντας στο κεφάλι της δύο ασύρματα εγκεφαλικά εμφυτεύματα, φαίνεται να παίζει ένα βιντεοπαιγνίδι σε μια οθόνη απλώς με το νου της.

Το τρίλεπτο βίντεο δείχνει ένα αρσενικό μακάκο, με ένα τσιπάκι σε κάθε πλευρά του εγκεφάλου του, να παίζει το παιγνίδι “Mind Pong”, χωρίς κανένα χειριστήριο, ελέγχοντας τις κινήσεις του παιγνιδιού απλώς με το να σκέπτεται ότι κουνάει το χέρι του πάνω ή κάτω.

Όπως έγραψε περιχαρής ο Μασκ στο Twitter, “το πρώτο προϊόν της Neuralink θα επιτρέψει σε κάποιον με παράλυση να χρησιμοποιεί ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο με το νου του πιο γρήγορα και από κάποιον που χρησιμοποιεί τα δάχτυλα του”. Επόμενες εκδόσεις του προϊόντος, κατά τον πάντα υπεραισιόδοξο Μασκ, θα επιτρέψουν σε παραπληγικούς να περπατήσουν ξανά, ενώ τόνισε ότι τα εμφυτεύματα φορτίζονται ασύρματα, “με αποτέλεσμα κάποιος να δείχνει και να νιώθει τελείως φυσιολογικός”.

Πολυμέσα