Τετάρτη, Οκτώβριος 02, 2024
Follow Us
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 20:39

Covid-19: o πρώτος «hands free» αυτόματος πωλητής στον κόσμο (βίντεο)

Είτε πρόκειται για σερβιτόρους ρομπότ είτε για αυτοκινούμενους κούριερ, ο τεχνολογικός κλάδος δείχνει να βρίσκει λύσεις στην ανάγκη για κοινωνική αποστασιοποίηση. Τώρα, μια εταιρεία στην Οσάκα της Ιαπωνίας δημιούργησε τον πρώτο «hands free» αυτόματο πωλητή, ο χειρισμός του οποίου γίνεται με το πόδι.

Ο καινοτόμος σχεδιασμός του μηχανήματος παρέχει φαγητό και ποτό σε όσους το χρησιμοποιούν, όμως τα συνηθισμένα κουμπιά μέσω των οποίων γίνονταν η παραγγελία μεταφέρθηκαν στο κάτω μέρος, με τους πελάτες να χρησιμοποιούν πεντάλ ποδιών για να κάνουν τις επιλογές τους.

Ο «hands-free» αυτόματος πωλητής δημιουργήθηκε από τη DyDo, εταιρεία η οποία διαθέτει αυτόματους πωλητές σε όλη την Ιαπωνία.

Τα τελευταία χρόνια, η DyDo καινοτομεί και φαίνεται να αλλάζει συνεχώς τα όρια του τι μπορεί να κάνει ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης, με το να εγκαθιστά συστήματα ειδοποίησης για έκτακτη ανάγκη και να κάνει τα μηχανήματα της σημεία ενοικίασης ομπρελών.

Τώρα, η εταιρεία προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες των πελατών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δίνοντας τους τη δυνατότητα να μην αγγίζουν κανένα κουμπί με το χέρι τους κατά τη διάρκεια μιας αγοράς.

Πρόκειται για έναν απλό και αποτελεσματικό σχεδιασμό, ο οποίος είναι αρκετά εύκολος στη χρήση. Το μόνο που έχει να κάνει ο πελάτης είναι η επιλογή του – χρησιμοποιώντας το πόδι του για να πατήσει τον αντίστοιχο αριθμό στον πίνακα κουμπιών στο κάτω μέρος του μηχανήματος.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει ένα πεντάλ στη δεξιά πλευρά του μηχανήματος, το οποίο ανοίγει την πλαστική πόρτα όταν πιέζεται, επιτρέποντας να παραλάβει κάποιος το προϊόν που έχει επιλέξει χωρίς να χρειαστεί να αγγίξει την κατασκευή.

Πρόκειται για μια έξυπνη και πρακτική απάντηση στο πρόβλημα της μείωσης των πωλήσεων από άτομα που δεν χρησιμοποιούν πλέον μηχανήματα αυτόματης πώλησης λόγω του φόβου να μη μολύνουν τα χέρια τους.

Το μηχάνημα υποστηρίζει επίσης ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ υπάρχουν εφαρμογές μέσω των οποίων γίνεται κάποιος να προπαραγγείλει και να πληρώσει online.

Το 2017, η ανταγωνίστρια εταιρεία Acure δημιούργησε ένα μοντέλο αυτόματου πωλητή που θα μπορούσε να δεχτεί παραγγελίες μέσω smartphone, με την παραλαβή να γίνεται μέσω της σάρωσης ενός QR κωδικού στη μονάδα. Ωστόσο, οι πελάτες που χρησιμοποιούν αυτό το μοντέλο πρέπει να ανοίξουν το καπάκι με το χέρι τους για να παραλάβουν το ποτό τους.

Εάν η DyDo καταφέρει να προωθήσει την τεχνολογία της και να εξελίξει και άλλο τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ένα «τάση» για τους αυτόματους πωλητές, η οποία θα διαρκέσει ακόμη και μετά την πανδημία.

με πληροφορίες από Japan Today

Πολυμέσα