Δευτέρα, Σεπτέμβριος 30, 2024
Follow Us
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 10:03

Στη νέα του γενιά περνά το σύστημα αυτοματοποιημένης διεύθυνσης της John Deere

Συνδυάζοντας εικόνες υψηλής ανάλυσης από μια μπροστινής τοποθέτησης κάμερα και λαμβάνοντας σήμα από το GPS, το νέο σύστημα αυτοματοποιημένης διεύθυνσης AutoTrac Vision παρέχει καθοδόγηση υψηλής ακρίβειας χωρίς να την ανάγκη συγκεκριμένων γραμμών καθοδήγησης.

Διαθέσιμο για τοποθέτηση στα τρακτέρ των Σειρών 6Μ, 6R (εξαιρούνται τα μοντέλα με πανοραμική οροφή), 7R και 8R/8RT καθώς και για τα ψεκαστικά της Σειράς R κάνει η John Deere το νέο σύστημα αυτοματοποιημένης διεύθυνσης AutoTrac Vision.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το σημαντικό όφελος από την συνεργασία κάμερας και GPS είναι η ταχύτερη λειτουργία του συστήματος ακόμη και με ταχύτητες των 30 χλμ./ώρα, χαρακτηριστικό που αυξάνει, όπως είναι φυσικό, και την παραγωγικότητα.
Όμως το AutoTrac Vision μπορεί να λειτουργήσει και τη νύχτα βοηθώντας με την καθοθήγηση ακόμη και παρελκόμενα, όπως είναι τα σκαλιστήρια των σειρών καλλιέργειας.
Οι χρήστες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το αυτόματο σύστημα διεύθυνσης σε πεδία που έχει γίνει φύτευση χωρίς σύστημα καθοδήγησης ή εκεί όπου δεν υπάρχει διαθέσιμη γραμμή καθοδήγησης. Η κάμερα ανιχνεύει τη γραμμή τροχιάς ή τη σειρά των φυτών και κατευθύνει το μηχάνημα κατά μήκος τους, διατηρώντας τους τροχούς του τρακτέρ στο κέντρο, ανάμεσα στις γραμμές.

Η John Deere επισημαίνει μάλιστα πως σε συνθήκες κατά τις οποίες το σύστημα δεν μπορεί να ανιχνεύσει μια σειρά, εφαρμόζει το «plan b», αξιοποιώντας μια νέα γραμμή καθοδήγησης.
Με άλλα λόγια, αυτό το «συνονθύλευμα» τρόπων καθοδήγησης εξασφαλίζει πως, ακόμη και σε σημεία όπου οι ξεχωριστές σειρές καλλιέργειας δεν μπορούν να εντοπιστούν από την κάμερα, το σύστημα μπορεί να συνεχίσει βασιζόμενο στην καθοδήγηση του ίδιου του τρακτέρ.
Σημαντικό, τέλος, είναι το γεγονός ότι το AutoTrac Vision δύναται να ανιχνεύσει τις σοδειές -εφόσον η κάμερα μπορεί να ξεχωρίσει η ίδια τις σειρές στο έδαφος και να εργαστεί για παράδειγμα στη διανομή λιπάσματος, μόλις τα φυτά θα έχουν φτάσει σε ύψος τα 10 εκατοστά.