Δευτέρα, Σεπτέμβριος 30, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 08:15

Το πιο πολυτελές αγροτικό XUV βάζει στην γκάμα της η John Deere

Το νέο «Crossover Utility» όχημα (XUV) 865R Gator της John Deere είναι βασισμένο στο XUV 865M αλλά διαθέτει μια σειρά από νέα πρόσθετα χαρακτηριστικά άνεσης, συμπεριλαμβανομένης της πολυτελούς καμπίνας όπου φιλοξενείται ο οδηγός και οι συνεπιβάτες.

Το πιο ολοκληρωμένο και πολυτελές Crossover όχημα στην ιστορία της John Deere είναι εδώ και παίρνει το όνομα 865R, με το χαρακτηριστικό γράμμα στον κωδική ονομασία του να μαρτυρά τα πολλά νέα χαρατηριστικά τα οποία διαθέτει το όχημα.

Το 865R Gator κινεί ένας τρικύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 854 κυβικών εκατοστών απόδοσης 23 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο σασμάν και τετρακίνηση με μπροστινό αυτόματου κλειδώματος διαφορικό, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 50 χλμ./ώρα. Στον εξοπλισμό του μοντέλου διατίθεται επίσης ενεργό σύστημα διεύθυνσης και ανεξάρτητη ανάρτηση.

Στο μοντέλο R αυτό που ξεχωρίζει είναι η καμπίνα, η οποία διαθέτει άνετα καθίσματα τύπου αυτοκινήτου που φιλοξενούν έως και τρία ατομα. Η καμπίνα είναι εφοδιασμένη με όλα τα χαρακτηριστικά που θα συναντήσει κανείς σε ένα off-road Ι.Χ, όπως ο κλιματισμός και τα χερούλια στις πόρτες που προσθέτουν πόντους στην άνεση ενώ το κάθισμα του οδηγού μπορεί να ρυθμιστεί για καλύτερη ορατότητα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το όχημα είναι εφοαδιασμένο με ανεξάρτηση ανάρτηση στον κάθε τροχό και αυτές έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να προσφέρουν ομαλότερη οδήγηση κατά την εργασία μεταφοράς φορτίων, ειδικά σε δύσκολα εδάφη, χωρίς να διακυβεύεται η σταθερότητα του οχήματος.

Όσο για τους χώρους αποθήκευσης και μεταφοράς, τα πράγματα είναι παραπάνω από ικανοποιητικά αφού οι μπάρες φόρτωσης μπορούν να μετατραπούν σε επίπεδο χώρο, ο οποίος δύναται να μεταφέρει φορτίο 454 κιλών, ενώ η ικανότητα ρυμούλκησης του 865R βρίσκεται στα 900 κιλά (συνολικό ωφέλιμο φορτίο στα 680 κιλά).

Είναι σημαντικό αναφερθεί, τέλος, πως το συγκεκριμένο όχημα είναι ικανό να φέρει εις πέρας μια σειρά από διαφορετικές εργασίες, αφού η John Deere λέει πως το 865R εφοδιάζεται με ποικίλα εξαρτήματα, όπως είναι για παράδειγμα το μπροστινής τοποθέτησης εκχιονιστικό μηχάνημα.