Δευτέρα, Σεπτέμβριος 30, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 10:08

Τα ηλεκτρικά συστήματα για το αυτοκίνητό σας και ποια αξίζει να αποκτήσετε

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και αυτό είναι εμφανές καθημερινά, ακόμα και όταν οδηγούμε το αυτοκίνητό μας. Υπάρχουν πλέον αμέτρητες εφαρμογές οι οποίες μας διευκολύνουν τη ζωή ενώ οδηγούμε και πολλές από αυτές αξίζει πραγματικά να αποκτήσουμε. Παράλληλα, όταν αγοράζουμε ή ήδη έχουμε ένα αυτοκίνητο, υπάρχουν πολλές ηλεκτρονικές λειτουργίες του τις οποίες εξετάζουμε και επιθυμούμε να τοποθετήσουμε σε αυτό. Ας δούμε ποιες είναι αυτές και ποιες πραγματικά αξίζει να αποκτήσετε.

Λόγω της ζεστής εποχής την οποία διανύουμε, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον κλιματισμό. Εκτός από το air-condition, ο κλιματισμός είναι μία επιπλέον λειτουργία των αυτοκινήτων προκειμένου να επιτυγχάνεται η τέλεια θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η καινοτομία δε σταματάει εδώ, αφού πλέον υπάρχει η επιλογή για τον κάθε επιβάτη του αυτοκινήτου να διαλέγει την επιθυμητή θερμοκρασία για αυτόν. Κάτι τέτοιο είναι σίγουρα υπερβολικό αλλά είναι στην ευχέρειά σας εάν επιθυμείτε να το αποκτήσετε. Ο κλιματισμός αναμφίβολα είναι πολύ εξυπηρετικός.

Όσον αφορά στα συστήματα παρκαρίσματος τα οποία διαθέτουν πολλά καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων, σίγουρα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη αφού μπορείτε να δείτε ανά πάσα στιγμή μέσω κάμερας καθώς και να ακούσετε μέσω των αισθητήρων προς τα πού θα πρέπει να κινηθείτε ώστε να παρκάρετε σωστά. Αναμφισβήτητα τα συστήματα αυτά είναι πολύ χρήσιμα και αποτρέπουν τη σύγκρουση με ένα άλλο όχημα ή κάποιο εμπόδιο στην προσπάθεια παρκαρίσματος.

Το cruisecontrolείναι ένα σύστημα το οποίο δικαιολογεί το επιπλέον κόστος που έχει ώστε να το τοποθετήσετε. Είτε μπορείτε απλά να εγκαταστήσετε το σύστημα διατήρησης της ταχύτητας του αυτοκινήτου σας είτε αυτό που προσαρμόζει την ταχύτητα του οχήματός σας ανάλογα με την απόσταση και την ταχύτητα του προπορευόμενου οχήματος.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές των αυτοκινήτων, τα συστήματα εκκίνησης και παύσης του κινητήρα εξασφαλίζουν μία χαμηλότερη κατανάλωση ρύπων χωρίς να καταστρέφουν τη μίζα ή τη μπαταρία του αυτοκινήτου. Η αλήθεια είναι ότι τα συστήματα αυτά είναι ιδιαίτερα πρακτικά και δεν επηρεάζουν την οδήγηση ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων και ευνοούν το περιβάλλον μέσω της μειωμένης έκκρισης ρύπων.

Όσον αφορά στα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, αυτό είναι σίγουρα μία πρωτοπορία, όμως ίσως δεν σας είναι και τόσο χρήσιμη. Το θετικό στοιχείο είναι ότι μπορείτε να αποθηκεύετε στη μνήμη του αυτοκινήτου τη θέση του κάθε οδηγού, όμως ρισκάρετε να χαλάσει το σύστημα και να μη μπορείτε να μετακινήσετε το κάθισμά σας.

Οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες είναι ακόμα ένα gadget το οποίο δεν έχει ιδιαίτερα αυξημένο κόστος και μπορείτε να προσθέσετε στο αυτοκίνητό σας. Σε επίπεδο χρηστικότητας, δεν είναι και τόσο αναγκαίοι, αφού συνήθως θα κλείσετε τον έναν από τους δύο καθρέπτες και αυτό όχι και τόσο συχνά.

Όποιο gadget και αν επιλέξετε για το αυτοκίνητό σας, γνωρίζοντας όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων τα οποία θα χρειαστείτε, θα είστε προετοιμασμένοι εάν κάτι δεν πάει καλά.

Άρθρο από ανταλλακτικά αυτοκινήτων MaxxParts