Κυριακή, Σεπτέμβριος 29, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 15:03

Πώς τα φωτιστικά κήπου μπορούν να προξενήσουν αίσθημα ασφάλειας

Εύκολα αναγνωρίζει κανείς καλό φωτισμό εξωτερικού χώρου όταν τον βλέπει. Όταν πέφτει ο ήλιος, το σπίτι φαντάζει φιλόξενο – δεν υπάρχουν σκοτεινές γωνίες και τόσο οι είσοδοι όσο και τα μονοπάτια είναι φωτισμένα και δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας και ομορφιάς. Τέτοια είναι η θαλπωρή που μπορεί να δημιουργήσει ένας καλός φωτισμός στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας. Παρακάτω θα βρείτε τρόπους ώστε οι εξωτερικοί σας χώροι να φαίνονται και να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.

Ασφάλεια

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι όλες οι είσοδοι και όλα τα μονοπάτια είναι επαρκώς φωτισμένα και δίχως σκιές, ώστε να είστε σίγουροι ότι δε θα υπάρχουν πτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό περιλαμβάνει την μπροστινή σας είσοδο, τα μονοπάτια του κήπου και τις πλαϊνές πόρτες του σπιτιού σας. Τα σκαλοπάτια πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό σας, καθώς αποτελούν κύριο αίτιο τραυματισμού.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φωτίσετε τις σκάλες της αυλής σας: μεμονομένα φωτιστικά, ένα για κάθε σκαλοπάτι, ευέλικτες λεντοταινίες, με μέγεθος προσαρμοσμένο για κάθε σκαλοπάτι ή ακόμα και μικρά φαναράκια. Ανάλογα με το είδος των σκαλιών που διαθέτετε στον κήπο σας, οποιοδήποτε από αυτά τα είδη φωτισμού θα ήταν κατάλληλος και θα αποτελούσε εγγύηση για την ασφάλειά σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Προστασία

Η προστασία και η ασφάλεια μπορεί να φαντάζουν παρόμοιες έννοιες και κοινοί στόχοι, αλλά η προστασία περιλαμβάνει επιπλέον τη στιγμή στην οποία τα φώτα του κήπου σας ανάβουν. Μία προσέγγιση είναι να προσθέσετε αισθητήρες κίνησης σε κάποια από τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου σας, ώστε να ανάψουν όταν κάποιος εισέρχεται στο χώρο σας. Ο επισκέπτης μπορεί να είναι ακόμα κι ένα ζώο, οπότε ίσως θα πρέπει να είστε επιλεκτικοί αν το υπνοδωμάτιό σας «κοιτάει» σε περιοχή που υπάρχει κίνηση.

Γενικά, είναι καλή τακτική να αφήνετε ανοιχτό ένα φως της αυλής σας μέχρι την ώρα που πάτε για ύπνο. Αν αναβοσβήνετε συχνά τα φώτα, οι γύρω σας θα αντιληφθούν ότι υπάρχει κάποιος παρών στο σπίτι.

Μια ακόμα επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε χρονομετρητή για να αναβοσβήνετε φώτα σύμφωνα με ένα πρόγραμμα. Να θυμάστε, όμως, ότι αν χρησιμοποιείτε μετρητή και το πρόγραμμά του είναι ενεργό όταν λείπετε από το σπίτι, αυτός δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος να προστατεύετε το σπίτι σας.

Στο Ledokosmosθα βρείτε φώτιστικά για τον κήπο σας, ειδικά κατασκευασμένα για να προστατεύουν εσάς και το σπίτι σας, τόσο από ατυχήματα που τυχόν θα συμβούν μέσα στη νύχτα όσο και από κλέφτες!