Κυριακή, Σεπτέμβριος 29, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 15:00

Στροφή στα led φωτιστικά εξωτερικού χώρου

Η ledφωτιστική κουλτούρα κυριαρχεί όλο και περισσότερα νοικοκυριά αλλά κι οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, γεγονός που οφείλεται τόσο στην οικολογική και χαμηλής κατανάλωσης κατασκευή τους, όσο και στην οικονομική τους χρήση. Τώρα που ο καιρός ανοίγει, και οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν ή έστω ο χρόνος που περνάμε στην βεράντα ή τον κήπο του σπιτιού μας, καλό είναι να μιλήσουμε εκ νέου για τα ledφωτιστικά εξωτερικού χώρου και για τα προνόμια που φέρνουν οι λάμπες led στο οικονομικό μας πλάνο.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για μερικές προτάσεις στυλ αλλά και οικονομίας για τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας που βασίζονται σε λάμπες led ή led ταινία.

Έχουμε να προτείνουμε:

1. Αντικατάσταση των λαμπών των φωτιστικών σας σε λάμπες led

Μια βασική πρόταση είναι ν’ αντικαταστήσετε στα φωτιστικά σας, έτοιμα ή αυτοσχέδια, τις λάμπες από συμβατικές σε led, ώστε να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας, εξοικονομώντας χρήματα κι ενέργεια. Αυτό μπορεί να συμβεί εύκολα και γρήγορα χωρίς μεγάλο κόστος. Οι λάμπες led είναι ελαφρώς ακριβότερες από τις συμβατικές λάμπες, όμως σας κάνουν σ’ ένα λογικό διάστημα απόσβεση και έχουν μακρότερη διάρκεια ζωής, οπότε σταδιακά σας εξοικονομούν αρκετά παραπάνω από όσο νομίζετε.

1. Στρογγυλά ή τετράγωνα led panels

Μια πολύ χαρακτηριστική επιλογή στο φωτιστικό σχεδιασμό ενός εξωτερικού χώρου είναι τα panelled, που βγαίνουν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη ανάλογα με τις ανάγκες και την έκταση του χώρου σας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα καλή επιλογή για μεγάλους υπαίθριους χώρους, που έχει μια μεγάλη φωτιστική εμβέλεια.

1. Προβολείς led

Οι προβολείς ledστεγανοί ενδείκνυνται για τον κήπο και την αυλή σας. Διακρίνονται για την εξαιρετική τους φωτεινότητα ενός είναι ανθεκτικοί στην υγρασία. Επίσης είναι ιδιαίτερα οικονομικοί και έχουν την ικανότητα να δίνουν φως ημέρας.

1. Φωτισμοί led για τις κάμερες εξωτερικού χώρου

Πολλές κατοικίες έχουν κάμερες στον εξωτερικό τους χώρο για να ελέγχουν την προσέλευση ανθρώπων σε αυτόν, και οι λάμπες led σε αυτές είναι μια επιλογή σταθερότητας. Με τις λάμπες led στην κάμερά σας, είστε σίγουρος πως δε χρειάζεστε να αλλάξετε άμεσα λάμπα, κι άρα εξασφαλίζεται την καθαρή λειτουργία που επιθυμείτε αυτές να έχουν. Κυκλοφορούν σε διάφορους τύπους ανάλογα με τις λειτουργίες και την εμβέλεια που χρειάζεστε από τις κάμερες.

Προτού κάνετε κάποια επιλογή σχετικά με τους φωτισμούς του εξωτερικού σας χώρου, καταγράψτε τις ανάγκες που πηγάζουν από τις χρήσεις που κάνετε, το μέγεθος του χώρου και την φωτεινότητα που έχετε ανάγκη. Ένα έξυπνο φωτιστικό πλάνο, διακρίνεται για τον συνδυασμό οικονομικής σκέψης και σταθερής και εξασφαλισμένης φωτεινότητας.