Σάββατο, Σεπτέμβριος 28, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 19 Μαϊος 2017 19:10

Μηχανή αναζήτησης θέσεων εργασίας εγκαινιάζει η Google

Σε λίγες εβδομάδες η Google θα εγκαινιάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες μια νέα λειτουργία αναζήτησης στη δημοφιλή μηχανή της, για την εύρεση εργασίας. Αντί όμως να ανταγωνιστεί καταξιωμένες υπηρεσίες, όπως το LinkedIn που ανήκει πλέον στη Microsoft, θα συνεργαστεί μαζί τους και θα συνδράμει με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για να φέρει κοντά δυνητικούς εργοδότες και εργαζόμενους για όλες τις δουλειές.

Στις συνεργαζόμενες υπηρεσίες εντάσσονται το LinkedIn, το Facebook και άλλες υπηρεσίες δημοφιλείς στις ΗΠΑ, όπως CareerBuilder Monster, Glassdoor και άλλες. Η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στη δυνατότητα της μηχανής να «καταλαβαίνει» ότι μια αγγελία εργασίας και τα προσόντα ενός υποψηφίου ταιριάζουν ακόμα κι αν δεν αναφέρονται οι ίδιες λέξεις-κλειδιά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναζήτηση θέσεων μάρκετινγκ με αγγελίες που αναφέρονται σε παρεμφερή αντικείμενα ή τομείς του αντικειμένου, όπως το search engine optimization, ή το pay per click management, η διαχείριση περιεχομένου κ.ά.

Η μηχανή της Google για την εύρεση εργασίας θα δέχεται πλήθος παραμέτρων, με στόχο την καλύτερη αντιστοίχιση εργοδοτών-εργαζομένων. Ανάμεσά τους, ο απαιτούμενος χρόνος για τη μετάβαση στην έδρα της εκάστοτε επιχείρησης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σαντάρ Πιτσάι, αποκάλυψε το Google for Jobs κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας και αναφέρθηκε στην επιτυχή δοκιμή της από διάφορες επιχειρήσεις, όπως η Johnson & Johnson και η FedEx, οι οποίες διαπίστωσαν ότι αυξήθηκαν κατά 18% οι αιτήσεις για την πλήρωση κενών θέσεων εργασίας με αυτή τη μέθοδο.

Το Google for Jobs δεν θα περιοριστεί στις ΗΠΑ, αλλά θα επεκταθεί αργότερα και σε άλλες χώρες.