Σάββατο, Σεπτέμβριος 21, 2024
Follow Us
Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2014 22:43

Το Facebook κατηγορείται ότι κρυφοκοιτάει τα μηνύματα των μελών του

Το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης σκανάρει τα ιδιωτικά μηνύματα που ανταλλάσσουν φίλοι αναζητώντας παραπομπές στο παγκόσμιο ιστό, τις καταγράφει και τις προσθέτει στο προφίλ τους, με απώτερο σκοπό το οικονομικό όφελος από τους διαφημιζόμενους που έχουν στην διάθεσή τους ένα πληρέστερο προφίλ. 

Με αυτή την κατηγορία, δύο χρήστες του Facebook κατέθεσαν μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια με την ελπίδα ότι θα θεωρηθεί επαρκής για να αποτελέσει μαζική μήνυση εκ μέρους όλων των μελών του Facebook, μεταδίδει το Bloomberg.
To Facebook, υποστηρίζουν οι ενάγοντες, παραβιάζει την νομοθετική πράξη Electronic Communications Privacy Act που προασπίζει το απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, αφού η κατηγορία αφορά στην αδιόρατη αναζήτηση link στα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσσουν ιδιωτικά οι χρήστες στο σάιτ.
Διαβάστε περισσότερα για το απόρρητο των ηλεκτρονικών σας επικοινωνιών στο tech.in.gr
Οι ενάγοντες ζητούν από τη Δικαιοσύνη να επιβάλλει στο Facebook να σταματήσει την πρακτική αυτή για  να εξυπηρετήσει ενέργειες προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών για τους πελάτες του και να αποζημιώσει κάθε χρήστη που αντάλλαξε ιδιωτικό μήνυμα με link τα τελευταία δύο χρόνια με 10.000 δολάρια ΗΠΑ.