Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20, 2024
Follow Us
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 23:47

Ο άνθρωπος που συναντήθηκε με τους Twitter οπαδούς του

Τι θα μπορούσε να είναι πιο κοινωνικό από το να γνωρίσεις από κοντά τους οπαδούς που έχεις σε ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης;
Τον Ιανουάριο, o 32χρονος Declan Dineen, ο οποίος ζει στη Γλασκόβη, δημοσίευσε στο blog του: «Θέλω να γνωρίσω όλους τους ανθρώπους που με ακολουθούν στο Twitter. Έχω κάνει μια λίστα που την έχω ακολουθήσει για μια εβδομάδα. Έχω γνωρίσει 5. Ήταν καταπληκτικά».

Ο Declan λέει ότι αρχικά ήταν απλά μια «ηλίθια ιδέα για ένα απόγευμα του Σαββάτου», αλλά ο ίδιος αποφάσισε να της δώσει μια ευκαιρία.
Αλλά εξέφρασε επίσης την ίδια ανησυχία που θα μπορούσε να νιώσει ο οποιοσδήποτε.«Τι θα γίνει όμως αν είναι ψυχοπαθείς;».
«Οι άνθρωποι γενικά δεν είναι ψυχοπαθείς. 99% από τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ήταν καλοί. Ορισμένοι από αυτούς μπορεί να ήταν ηλίθιοι ή αναίσθητοι ή βαρετοί ή να μύριζαν άσχημα, και δε θα κάνατε παρέα με τους περισσότερους, αλλά κανένας από αυτούς δεν ήταν επικίνδυνος» έγραψε ο Declan.
Πεπεισμένος ότι δεν ήταν σε κίνδυνο, ο μάγος μερικής απασχόλησης και του σεναριογράφος κινηματογράφου άρχισε την αναζήτησή του.
Οκτώ μήνες αργότερα, κατάφερε να συναντήσει σχεδόν 150 ακόλουθούς του, 100 από κοντά και 40, κυρίως διεθνείς οπαδούς, μέσω του Skype.
Οι οπαδοί του στο Twitter έχουν αυξηθεί από τότε που ξεκίνησε, αλλά ο ίδιος έχει αποφασίσει να σταματήσει στους 150, που είναι και ο αριθμός Dunbar- το προτεινόμενο όριο ανθρώπων με τους οποίους μπορεί κανείς να διατηρήσει σταθερές κοινωνικές σχέσεις.
«Υπάρχουν σίγουρα άνθρωποι που γνώρισα που δεν θα είχα συναντήσει ποτέ σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση».