Πέμπτη, Σεπτέμβριος 19, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 30 Μαϊος 2013 14:43

Νέες φήμες για «φθηνό» iPhone

Την έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών για την κυκλοφορία ενός iPhone με χαμηλότερη τιμή έρχεται να αναζωπυρώσει χθεσινό άρθρο των Wall Street Journal. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το λανσάρισμα του κινητού αναμένεται μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η Apple έχει αποφασίσει να αναθέσει την κατασκευή του στην εταιρεία Pegatron, η οποία γι’ αυτό τον σκοπό θα προσλάβει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο 40% περισσότερους εργάτες για τα εργοστάσιά της στην Κίνα. Η επιλογή της Pegatron, αντί της Foxconn που μέχρι σήμερα συναρμολογεί τα περισσότερα προϊόντα της Apple, έγινε για να μειωθεί το κόστος κατασκευής.

Αν και με έμμεσο τρόπο, την αποκάλυψη των Wall Street Journal έρχεται να επιβεβαιώσει ο CEO της Apple Tim Cook, ο οποίος πριν από λίγα 24ωρα μίλησε στο συνέδριο D11. Ο Cook ρωτήθηκε γιατί η στρατηγική της Apple στην περίπτωση των iPhone είναι να λανσάρει ένα μόνο μοντέλο κάθε φορά, σε συγκεκριμένη τιμολογιακή κατηγορία. Αν και ο CEO δικαιολόγησε την επιλογή της εταιρείας, ανέφερε πάντως πως στο μέλλον «είναι πιθανό» να κυκλοφορήσουν διαφορετικές παραλλαγές του smartphone, με διαφορετικό κόστος.

Σχεδόν όλοι οι αναλυτές εκτιμούν πως η τιμή του «φθηνού» iPhone θα κυμαίνεται στα 300 δολάρια, χωρίς επιδότηση, προβλέποντας πως οι πωλήσεις του θα ξεπεράσουν τις 75 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο 2014.