Πέμπτη, Σεπτέμβριος 19, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2013 00:09

Γονείς προσλαμβάνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ για προστασία των παιδιών τους στο Facebook

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι γονείς μπορούν να κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Στην Αυστραλία, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, γονείς να προσλαμβάνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ και να πληρώνουν μέχρι και 800 δολάρια την ημέρα για να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν οι χρήστες του Facebook που παρενοχλούν τα παιδιά τους. Σύμφωνα με τους γονείς και οι αρχές, δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν τέτοιου είδους παρενοχλήσεις.

“Υπάρχουν δύο πράγματα που κάνω», ανέφερε ο Αυστραλός ιδιωτικός ερευνητής Jason King. “Ανακαλύπτω κάποια πράγματα και να τα στέλνω στην οικογένεια, ώστε να μπορούν να επιλέξουν τι να κάνουν με τις πληροφορίες, ή τις δίνω στο σχολείο ή την αστυνομία για να ασχοληθεί μαζί τους. Έχω καταγγείλει επίσης αρκετές σελίδες και έχουν ήδη κλείσει. “

Σύμφωνα με τους ιδιωτικούς ερευνητές που ρωτήθηκαν από την The Daily Telegraph, σχεδόν όλοι οι οποίοι παρενοχλούν ή εκφοβίζουν μικρά παιδιά σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους όταν έρχονται αντιμέτωποι με έναν ερευνητή. Αλλά και πάλι, αυτά τα δραστικά μέτρα εγείρουν το ερώτημα:

Τι μπορεί να κάνει Facebook για την πρόληψη της παρενόχλησης στον κυβερνοχώρο, και γιατί τα σχολεία και η αστυνομία να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα;

Ο ερευνητής Jason King δήλωσε ότι δέχεται, κατά μέσο όρο, τρεις κλήσεις την ημέρα που αφορούν εκφοβισμό και παρενοχλήσεις στο Facebook.