Τρίτη, Οκτώβριος 22, 2024
Follow Us
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 17:45

4 συμβουλές για να ισορροπήσετε τη μητρότητα και την καριέρα σας

Αν είστε μητέρα και παράλληλα δίνετε μεγάλη βαρύτητα στην καριέρα σας, το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλές φορές νιώθετε σαν να σας τραβούν προς χίλιες κατευθύνσεις. Τρέχετε να προλάβετε τα πάντα και φαίνεται σαν να μην υπάρχει ούτε ελάχιστος χρόνος για εσάς τις ίδιες. Πόσο μάλλον χρόνος τον οποίο να μπορείτε να αφιερώνετε στις ανάγκες των παιδιών σας.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές ιδέες για το πώς να φέρετε την ισορροπία ανάμεσα στη μητρότητα και στην καριέρα σας.

Καλή οργάνωση

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, είναι πολύ σημαντικό να οργανωθείτε όσο πιο σωστά γίνεται. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσετε καλές ρουτίνες, ώστε οι ημέρες σας να κυλούν ομαλά, αλλά και καλά προγράμματα. Αν φροντίζετε να ετοιμάζετε όλα τα απαραίτητα πάντα από το προηγούμενο βράδυ, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το επόμενο πρωί. Παράλληλα, με τον σωστό προγραμματισμό, τόσο στη δουλειά, όσο και στο σπίτι, θα μπορείτε να θέτετε προτεραιότητες και να κάνετε ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να ολοκληρώσετε κάθε task.

Πρέπει να κοιμάστε σωστά

Ό,τι και αν κάνετε, το πιο σημαντικό από όλα είναι το να κοιμάστε σωστά. Δεν πρέπει να θυσιάζετε τον ύπνο σας προκειμένου να φροντίζετε εσείς τα πάντα. Εξάλλου, το μόνο που θα καταφέρετε αν δεν κοιμάστε, και γενικότερα αν δεν φροντίζετε τον εαυτό σας, θα είναι να μην είστε καθόλου παραγωγική και να αισθάνεστε συνεχώς εξουθενωμένη.

Αποφύγετε πράγματα που σπαταλούν το χρόνο σας

Είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους για να αποφύγετε πράγματα τα οποία σπαταλούν χρόνο και δεν σας εξυπηρετούν. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνετε τα ψώνια σας στο σούπερ μάρκετ, όταν μπορείτε να τα παραγγείλετε διαδικτυακά. Ή εκείνο το τηλεφώνημα με τον συνάδελφο δεν είναι απαραίτητο να γίνει στο σπίτι. Μπορεί να ολοκληρωθεί και όσο γυρίζετε ή πηγαίνετε στη δουλειά.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα εσείς

Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε εσείς τα πάντα στο σπίτι. Δεν γίνεται και να μαγειρεύετε, και να καθαρίζετε, και να βοηθάτε τα παιδιά με τα μαθήματα. Θα εξουθενωθείτε. Γι’ αυτό και πρέπει ο σύντροφός σας να σας βοηθά όσο περισσότερο γίνεται.

Και επειδή ειδικά τα μαθήματα των παιδιών είναι μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία μέσα στην ημέρα, το φροντιστήριο είναι μια λύση που σίγουρα αξίζει να σκεφτείτε.

Τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη https://www.en-taksi.gr/frontistiria/, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στην πρόοδο των παιδιών σας. Να διδάξουν στα παιδιά πώς να εργάζονται αποτελεσματικά για να πετύχουν τους στόχους τους. Αν ψάχνετε, λοιπόν, φροντιστήριο στη Λάρισα, μην αμελήσετε να τα επισκεφθείτε!