Παρασκευή, Οκτώβριος 18, 2024
Follow Us
Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021 13:33

Φροντίστε εσάς για να φροντίσετε και τους άλλους: χρήσιμα tips

Το να πρέπει να φροντίσει κανείς κάποιον άλλο, σίγουρα δεν είναι απλό. Δεν έχει σημασία αν πρέπει να φροντίσετε παιδιά, μωρά ή κάποιον άρρωστο συγγενή. Όλα όσα πρέπει να γίνουν σίγουρα υπάρχουν φορές που σας εξουθενώνουν. Επομένως, δεν είναι καθόλου παράξενο το να προσπαθείτε να βρείτε τρόπους να προσέξετε και λίγο τον εαυτό σας εν μέσω όλων αυτών.

Πώς θα το καταφέρετε, λοιπόν;

1. Βάλτε τον εαυτό σας στο πρόγραμμα

Είναι πολύ πιθανό να έχετε δημιουργήσει ένα εκτενές πρόγραμμα. Αν φροντίζετε κάποιον ηλικιωμένο, για παράδειγμα, σίγουρα το πρόγραμμά σας είναι γεμάτο από συγκεκριμένες ώρες που πρέπει να πάρει τα φάρμακά του, εξετάσεις, γεύματα κ.τ.λ. Πρέπει, όμως, να βάλετε και τον εαυτό σας σε αυτό το πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται πολύ. Δώστε στον εαυτό σας έστω και 15 λεπτά κάθε μέρα, ώστε να έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε και να κάνετε κάτι που σας αρέσει.

2. Μην αμελείτε την υγεία σας

Πολύ πιο σημαντικό είναι το να μην αμελείτε τη δική σας υγεία. Πώς ακριβώς θα βοηθήσετε τους γύρω σας, αν εσείς οι ίδιοι δεν είστε καλά; Ορισμένες επιλογές που μπορούν να σας βοηθήσουν εδώ είναι η τακτική γυμναστική, το να τρώτε σωστά, να κοιμάστε καλά, αλλά να αξιοποιείτε και συμπληρώματα ή γενικότερα προϊόντα που μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειές σας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι ανθοί κάνναβης και το λάδι κάνναβης. Μάλιστα, οι Ανθοι Κανναβης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άτμισμα, αλλά και σε τρόφιμα. Έχει αναδειχθεί ότι η ουσία CBDπου περιέχεται σε αυτά τα προϊόντα δύναται να βοηθήσει σημαντικά με προβλήματα όπως το άγχος, η κατάθλιψη, η αϋπνία, ο πόνος κ.ά. Συνεπώς, αν έχετε και τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας, μπορεί να είναι καλή ιδέα να τη δοκιμάσετε.

3. Ζητήστε βοήθεια

Δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Πρέπει σίγουρα να ζητάτε τη βοήθεια των γύρω σας και σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορούν να κάνουν για να σας βοηθήσουν. Μοιράστε σωστά τις δουλειές που πρέπει να γίνονται και θα δείτε ότι θα σας μένει χρόνος και για εσάς.

4. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα μόνο για εσάς

Τέλος, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα μόνο για εσάς. Που θα αφορά, δηλαδή, μόνο τη φροντίδα του εαυτού σας. Σε αυτό το πρόγραμμα φροντίστε να σημειώνετε τους στόχους σας για την κάθε ημέρα, τα βήματα της ρουτίνας που ακολουθείτε, αλλά και πώς σας βοηθούν αυτά που κάνετε. Ένα πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να μην ξεχνάτε όσα είναι σημαντικά για εσάς, αλλά και πόσο απαραίτητο είναι να θέτετε και τον εαυτό σας ως προτεραιότητα.