Παρασκευή, Οκτώβριος 18, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 19:26

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα φυσικά συμπληρώματα για τον έλεγχο της χοληστερόλης

Κατά γενικό κανόνα, πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στην ιατρική κοινότητα, ενθαρρύνουν θερμά τη θεραπεία προβλημάτων υγείας με φυσικά συμπληρώματα. Αυτά μπορούν να αντικαταστήσουν ή να συμπληρώσουν μια συνταγογραφούμενη φαρμακευτική θεραπεία. Γιατί αυτή η ιδέα γίνεται ολοένα και περισσότερο αποδεκτή;

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από αυτούς τους φυσικούς τρόπους για τη μείωση της χοληστερόλης. Τι έχουν τα φυσικά συμπληρώματα που δεν έχει ένα φάρμακο; Με μια λέξη, φυσικό, που σημαίνει οργανικό ή από τη γη. Τον τελευταίο αιώνα, η φαρμακευτική βιομηχανία έχει αναπτύξει πολλά ποιοτικά προϊόντα για την καταπολέμηση πολλών παθήσεων. Για να είμαστε δίκαιοι, πολλά φάρμακα μπορούν πράγματι να έχουν θετικές λειτουργίες στην καταπολέμηση των ασθενειών. Μια κρίσιμη διάκριση μεταξύ φαρμακευτικών προϊόντων και φυσικών συμπληρωμάτων είναι ότι τα φάρμακα είναι αντιδραστικά στη φύση και χρησιμοποιούνται όταν μια ασθένεια έχει εισβάλει στο σώμα, ενώ φυσικές θεραπείες όπως τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα χορηγούνται προληπτικά και προάγουν την καλή υγεία.
Η πρόληψη προβλημάτων πριν εμφανιστούν είναι ένας καλός τρόπος να φροντίζετε την υγεία.

Ποιες είναι οι διαφορές στα συμπληρώματα;
Υπάρχουν πολλοί τύποι συμπληρωμάτων στην αγορά που μπορούν να προσφέρουν διαφορετικά οφέλη για την υγεία, ένα από τα οποία είναι η μείωση της χοληστερόλης. Το σκόρδο για παράδειγμα, χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως φάρμακο για πολλές ασθένειες. Το γεγονός είναι ότι το σκόρδο έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι έχει την ικανότητα να βοηθά στη μείωση της LDL χοληστερόλης στους ανθρώπους.
Τι γίνεται με τις φυτικές στερόλες και τις στανόλες; Είναι ένα ζεύγος φυτικών ουσιών και αποτελούν δομικά στοιχεία στα φυτά, ενώ έχουν παρόμοια δομή με την χοληστερόλη. Οι στερόλες και οι στανόλες μπορούν να βρεθούν ως συστατικά ή ως το κύριο συστατικό σε πολλά προϊόντα που καταπολεμούν την κακή χοληστερόλη. Μελέτες που διεξήχθησαν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον έδειξαν ότι αυτές βοηθούν στην καταπολέμηση της υψηλής χοληστερόλης.

Τα  Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα
Τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα έχει αποδειχθεί κλινικά ότι βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Τα φυσικά λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο Ωμέγα 3 γνωστά ως DHAκαι το EPA, είναι άφθονα στα ψάρια και εκτός από τη μείωση της χοληστερόλης, παρέχουν στον οργανισμό πολλά άλλα οφέλη για την υγεία. Ωστόσο πολλοί άνθρωποι δεν καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες ψαριών ώστε να γίνεται η σωστή πρόσληψη Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων από τον οργανισμό. Οι σπόροι κάνναβης αποτελούν μια εξαιρετική πηγή Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, ενώ είναι πολύ εύκολο κάποιος να εντάξει στην καθημερινή του διατροφή τους σπόρους κάνναβης.

Είναι ενθαρρυντικό να γνωρίζουμε ότι με φυσικές λύσεις μπορούμε να διατηρήσουμε την υγεία μας σε πολύ καλά επίπεδα, μειώνοντας φυσικά την κακή χοληστερόλη. Τώρα που γνωρίζετε τα οφέλη του σκόρδου, των φυτικών στερολών και των Ωμέγα 3, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να συμπεριλάβετε στην καθημερινότητα σας τα συμπληρώματα εκείνα που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας ώστε να καταπολεμήσετε την υψηλή χοληστερόλη και να ζείτε καλά.