Παρασκευή, Οκτώβριος 25, 2024
Follow Us
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 15:09

Πώς να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα Tattoo

Μέχρι σήμερα η αφαίρεση Tattoo γινόταν με τα Ruby Q Laser , που αφαιρούσε τα μαύρα Tattoo μόνο, δεν μπορούσε να αφαιρέσει άλλα χρώματα όπως κόκκινο, κίτρινο, και πορτοκαλί, χρειάζονταν πολλές συνεδρίες και συνήθως παρέμεινε μόνιμη ουλή. 

Μας εξηγεί ο Dr ΚΑΣΙΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Σε τέτοιες περιπτώσεις (πολύχρωμα Tattoo) οι ιατροί επέλεγαν χειρουργικές τεχνικές για αφαίρεση πολύχρωμων Tattoo, και ως γνωστό οι χειρουργικές τεχνικες θα αφήσουν πάντα αντιαισθητική ουλή . 
Χάριν στην σύγχρονη τεχνολογία των Q Switched Laser όλα αυτά αποτελούν παρελθόν γιατί τα Q Switched Laser αφαιρούν όλα τα χρώματα ανώδυνα και χωρίς να αφήνει ουλές. Η δυσκολία παρέμεινε όμως γιατί χρειαζόταν ξεχωριστό μηχάνημα για κάθε χρώμα Tattoo. 
Η καινοτομία του VN7 Q Switched Laser είναι ο συνδυασμός δύο διαφορετικών τύπων laser (το NdYAG 1064 nm laser και το KTP 532 laser) σε 1 μηχάνημα, που έχει την δυνατότητα να εναλλάσσει τα μήκη κύματος ανάλογα με το «στόχο».
Ο συνδυασμός δυο μήκη κυμάτων και η αυτόματη εναλλαγή των μήκους κύματος καθιστά το VN7 Q Switched Laser το απόλυτο καινοτόμο laser για την αφαίρεση Tattoo (τατουάζ) και απογειώνει την αποτελεσματικότητα και την πολυχρηστικότητα του.με μοναδικά αποτελέσματα όπως: 
• Μας επιτρέπει την αφαίρεση Tattoo όλων των χρωμάτων, μαύρο, μπλε, κόκκινο, κίτρινο και συνδυασμοί αυτών. που ήταν αδύνατον με τα παλαιότερης τεχνολογίας Laser
• Μπορούμε να αφαιρέσουμε Tattoo όλων των χρωμάτων σε μια συνεδρία την ίδια ώρα χωρίς παρενέργειες, με μοναδικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση χρόνου.
• Μπορούμε να αφαιρέσουμε Tattoo σε άτομα με σκούρο χρώμα επιδερμίδας (μελαχρινοί), είναι γνωστό ότι παλαιότερα Laser προκαλούν εγκαύματα σε μελαχρινούς

• Μπορούμε να αφαιρέσουμε Tattoo σε και μαυρισμένα άτομα είτε φυσικό μαύρισμα ή τεχνητό μαύρισμα (solarium) που είναι αδύνατον να γίνει με άλλα Laser 
• Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις πιο δύσκολες περιπτώσεις όπως είναι για παράδειγμα τατουάζ που έγιναν από ερασιτέχνες και όχι από επαγγελματίες.

• Το πιο αξιοσημείωτο πλεονέκτημα είναι η πλήρης αφαίρεση Tattoo χωρίς να αφήσει ίχνη ή σκιές, και χωρίς ουλές και σημάδια.
Tattoo Tips

• Κόστος αφαίρεσης   
Πάντα προηγείται μια εξέταση και εκτίμηση του Tattoo, μετράμε την έκταση του, αναγνωρίζουμε το χρώμα και το βάθος του, προκειμένου να γίνει μια κατά προσέγγιση εκτίμηση για το πόσες συνεδρίες χρειάζονται, και πόσο θα κοστίσει. Γενικά χρειάζονται 3-5 συνεδρίες, πάντα όμως πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η κάθε περίπτωση είναι μοναδική.

• Είδος Tattoo
Στα επαγγελματικά Tattoo το βάθος της μελάνης στο δέρμα είναι ίδιο, ενώ στα ερασιτεχνικά (με το χέρι) το βάθος της μελάνης στο δέρμα αλλάζει από σημείο σε σημείο στο ίδιο Tattoo, γι΄αύτο είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί το ερασιτεχνικό Tattoo από ότι το επαγγελματικό. 
• Παλαιό Tattoo 
Είναι πιο εύκολο να αφαιρεθεί ένα παλαιό Tattoo, από ότι ένα πρόσφατο (φρέσκο).

• Ίχνος Tattoo
Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι αδύνατον να αφαιρεθεί πλήρως ένα Tattoo.συνεπώς είναι πιθανό να επιμείνει ένα ίχνος του (σκιά).

• Η διαδικασία 
Η διαδικασία αφαίρεσης του Tattoo είναι σύντομη κρατά 5-10 λεπτά για ένα μικρό Tattoo, 10-20 λεπτά για ένα μεσαίο και 15-30 λεπτά για ένα μεγάλο Tattoo.

• Ο πόνος 
Συνήθως είναι ανεκτή και δεν χρειάζεται αναισθησία, ωστόσο αν επιθυμεί κάποιος μπορεί να αλείφουμε την περιοχή με ειδική αναισθητική κρέμα που θα μουδιάσει την περιοχή.