Δευτέρα, Οκτώβριος 07, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 20:27

Οι κόρες... διαπλάθουν αριστερούς πατέρες!

Είναι γνωστό πως οι κόρες έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τον μπαμπά τους. Όμως η επιρροή τους μπορεί να είναι ακόμη βαθύτερη, καθώς φαίνεται ότι τους κάνουν και πιο... αριστερούς. 

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι μπαμπάδες αλλάζουν για τις θυγατέρες τους μέχρι και τα πολιτικά πιστεύω τους, λένε στον βρετανικό «Γκάρντιαν» οι καθηγητές Άντριου Όσβαλντ του Πανεπιστημίου του Ουόργουικ και δρ Ναταβάντ Ποουνταβί του Πανεπιστημίου του Γιόρκ. 
Όσο περισσότερες κόρες έχει ένα νοικοκυριό τόσο πιθανότερο είναι να ψηφίζει ο πατέρας το Εργατικό Κόμμα ή τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, παρά τους Συντηρητικούς. 
«Οι θυγατέρες κάνουν τους ανθρώπους πιο αριστερούς, ενώ αντίθετα οι γιοι τους κάνουν περισσότερο δεξιούς», αναφέρουν σ΄ ένα αδημοσίευτο άρθρο τους οι δύο καθηγητές. 
Σε σύγκριση με τους άνδρες, οι γυναίκες υποστηρίζουν περισσότερο την υψηλή φορολογία ώστε να χρηματοδοτούνται κοινωνικές υπηρεσίες, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 
«Όταν οι άνδρες αποκτούν κόρες», λέει ο καθηγητής Όσβαλντ, «σταδιακά η πολιτική στάση τους αλλάζει και βλέπουν με μεγαλύτερη συμπάθεια τη θηλυκή επιθυμία για περισσότερα δημόσια αγαθά. Γίνονται πιο αριστεροί. 
»Παρομοίως, μια μητέρα με γιους βλέπει με μεγαλύτερη συμπάθεια την ανδρική στάση υπέρ της χαμηλότερης φορολογίας. Επιλέγουμε τα πολιτικά αισθήματά μας πολύ λιγότερο ανεξάρτητα από όσο συνειδητοποιούμε», πρόσθεσε. «Τα παιδιά διαπλάθουν τους γονείς τους».