Δευτέρα, Ιούνιος 17, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 22:21

Οδηγίες για το άνοιγμα των πανεπιστημίων και τη διπλή εξεταστική για τους φοιτητές, που νοσούν στα ΑΕΙ

Κατευθυντήριες οδηγίες θα σταλούν από το υπουργείο Παιδείας στα πανεπιστήμια σχετικά με την ευελιξία που πρέπει να υπάρχει στο ακαδημαϊκό και εξεταστικό πρόγραμμα.

Ήδη ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για φοιτητές οι οποίοι θα νοσούν κατά την εξεταστική περίοδο και δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος.

«Το μόνο πρόβλημα που υφίσταται και για το οποίο θα βγάλουμε οδηγίες στις επόμενες ώρες ή μέρες, είναι αν ξέρει το τμήμα ότι νοσούν πάνω από ένας αριθμός -χ- φοιτητών για ένα μάθημα, να μπορεί για αυτούς τους φοιτητές να μεταφέρει την εξεταστική σε άλλο χρόνο, για να μην χάσουν την εξεταστική τους» τόνισε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε ότι: Αυτή την στιγμή τελειώνει το χειμερινό εξάμηνο και αρχίζει η εξεταστική περίοδος, την ερχόμενη Δευτέρα ή στις 17 Ιανουαρίου, και η έμφαση δίνεται εκεί. Στην εξεταστική υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των φοιτητών για αντικειμενικούς λόγους. Επιπλέον, οι φοιτητές μέχρι τις 28/02 θα πάνε στα πανεπιστήμια μάξιμουμ 8 φορές, γιατί αυτό είναι το ανώτατο όριο μαθημάτων που μπορούν να δώσουν. Άρα μιλάμε για 8 δίωρα μάξιμουμ ως το τέλος του Φεβρουαρίου.