Κυριακή, Σεπτέμβριος 08, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 13:24

Ονυχοδρόμια: Ποιο να διαλέξετε για τη γάτα σας;

Εάν δοκίμαζε κανείς να περιγράψει τι είναι το ονυχοδρόμιο, θα έλεγε πως δεν είναι απλά ένα παιχνίδι γάτας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να μοιάζει και με ένα κάστρο - ή και ζούγκλα ενίοτε - που κρύβει την περιπέτεια, την αδρεναλίνη και την εκτόνωση που αναζητά κάθε οικόσιτη γάτα στην καθημερινότητά της.

Πρόκειται για μία κοινή παραδοχή από τους απανταχού γατογονείς. Το ονυχοδρόμιο https://pet-house.gr/product-category/cat/cat-accessories/cat-onyxodromia/είναι μία σωτήρια ανακάλυψη. Πώς να μην είναι, άλλωστε, αφού με την ύπαρξη του σε στρατηγικά σημεία του χώρου, αποτρέπει τη γατούλα από το να καταστρέψει τα έπιπλα του εκάστοτε σπιτιού, ενώ παράλληλα αυτή διασκεδάζει σκαρφαλώνοντας και ακονίζοντάς τα μυτερά νυχάκια της πάνω του;

Τα ονυχοδρόμια μπορούν να διαφέρουν σε μέγεθος και ύψος ενώ κάποια διαθέτουν και επιπλέον ιδιαιτερότητες, όπως η ύπαρξη κρυψώνας ή κρεμαστά παιχνίδια. Όσο πιο extraείναι ένα ονυχοδρόμιο, φυσικά ανεβαίνει και η τιμή του. Αντιλαμβανόμαστε, φυσικά ότι πιθανότατα να θέλετε το καλύτερο για τη δική σας γατούλα, αλλά πρέπει να εξετάσουμε κατά πόσο θα αξίζει η επένδυση βάσει των χαρακτηριστικών της.

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο για τη δική σας γάτα; Τα παρακάτω tipsίσως θα σας βοηθήσουν.

- Εάν μόλις αποκτήσατε νέο γατάκι στην οικογένεια, θα προτείναμε να επιλέξετε ένα μικρό απλό ονυχοδρόμιο για την εξοικείωση του. Βοηθήστε το να συνδέσει το ακόνισμα με αυτό, παριστάνοντας πως κάνετε κι εσείς το ίδιο.

- Εάν η γάτα σας θεωρείται υπέρβαρη, βοηθήστε τη να “χάσει” το περιττό βάρος επιλέγοντας ένα ιδιαίτερα μεγάλο ονυχοδρόμιο με χοντρούς ενδιάμεσους κορμούς για καλή στήριξη.

- Εάν η γατούλα σας είναι μεγάλη σε ηλικία, το πιο πιθανό είναι πως η βασική χρήση του ονυχοδρομίου, πέρα από το ακόνισμα, είναι και η χαλάρωση. Γι΄αυτό προτείνουμε ένα ψηλό ονυχοδρόμιο με διαφορετικά επίπεδα που θα της προσφέρει την κατάλληλη θέα σε παράθυρο, ενώ θα διαθέτει και μία κρυψώνα για την ανάπαυσή της.

- Εάν η γάτα σας επιλέγει για τον ύπνο της το κρεβάτι της - ή το δικό σας- και ο χώρος για παιχνίδι είναι μεγάλος, το ονυχοδρόμιο τύπου γατόδεντρο μπορεί να αποβεί υπερβολή και σπατάλη χρημάτων. Ένα ονυχοδρόμιο αποκλειστικά για ξύσιμο είναι οικονομικό και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας.

Όποιο κι αν επιλέξετε, σε κάθε περίπτωση, να έχετε κατά νου πως πρέπει να είναι σταθερό και ανθεκτικό με υλικό για ξύσιμο όπως σχοινί ή ύφασμα σιζάλ. Επίσης, εάν έχετε σπίτι πάνω από 2 γάτες, η επιλογή ενός γατόδεντρου θα τους χαρίσει απίστευτες στιγμές διασκέδασης, θα τους το στερήσετε;