Παρασκευή, Ιούλιος 19, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 20:01

Συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και της ομάδας Εν Δυνάμει για το project 1000 FACES - 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ώρα 6.00μ.μ. είστε προσκεκλημένοι στο δωρεάν διαδικτυακό workshop δημιουργίας πορτρέτων με οδηγό την μέθοδο της Λωξάνδρας Λούκας, καλλιτέχνιδα με σύνδρομο Down και μέλος της ομάδας Εν Δυνάμει.

Ιστορικό τουproject 1000 FACES - 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ

Το project 1000 FACES - 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ προέκυψε από την Λωξάνδρα Λούκας, καλλιτέχνιδα με σύνδρομο Down και μέλος της ομάδας Εν Δυνάμει, και την μέθοδο που δημιούργησε και προσάρμοσε στις δυνατότητες της με την Ελένη Δημοπούλου.

Με την στήριξη της ομάδας Εν Δυνάμει, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε 1000 πρόσωπα με την μέθοδο της Λωξάνδρας Λούκας για τη δημιουργία πορτραίτων, ώστε να φτιαχτεί μία τεράστια "κοινωνία" με ανθρώπους διαφορετικούς.

"Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, αλλά όλοι τόσο μοναδικοί. Έτσι και η μέθοδος αυτή. Ξεκινάει με δύο κύκλος, έναν μικρό και έναν μεγάλο. Κανένα πρόσωπο δεν είναι ίδιο"

Κάθε πρόσωπο έχει τη δική του προσωπική ιστορία, το δικό του μοναδικό όνομα, ηλικία, οικογένεια, φίλους, ασχολίες και ενδιαφέροντα!

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετά εργαστήρια εκμάθησης της μεθόδου σε μέλη και φίλους της ομάδας Εν Δυνάμει, αλλά και πολλούς άλλους ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν "νέα" πρόσωπα και να τους δώσουν ζωή.

Στόχος μας είναι τα χιλιάδες αυτά πρόσωπα να δημιουργήσουν μια τεράστια έκθεση πορτραίτων, μία νέα τεράστια μοναδική κοινωνία.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 1000 FACES

Βασισμένο στα έργα τέχνης της Λωξάνδρας Λούκας

Σύλληψη ιδέας & καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου

Δημιουργία & προσαρμογή μεθόδου: Λωξάνδρα Λούκας, Ελένη Δημοπούλου

Εικαστική επιμέλεια: Γιώργος-Ζήσης Μπιλιώνης, Σοφία Κύρινα

Δημιουργία εγχειριδίου οδηγιών: Φαέθων Βανδώρος

Υπεύθυνος οργάνωσης και επικοινωνίας: Γιώργος-Ζήσης Μπιλιώνης

Μπορείτε να δείτε πορτραίτα, που έχουν δημιουργηθεί και τις ιστορίες που τα συνοδεύουν στην ομάδα 1000 FACES Project στο facebook

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο σύνδεσμος στον οποίο συνδεόμαστε την Τρίτη 22/12 στις 18:00

https://us02web.zoom.us/j/86392195479?pwd=MHBLdXN1TlNMbGx1eUpnd0NDVXBYdz09
Meeting ID: 863 9219 5479
Passcode: 919315

Σας επισυνάπτουμε το εγχειρίδιο με τις βήμα βήμα οδηγίες για την δημιουργία πορτραίτων σύμφωνα με την μέθοδο της Λωξάνδρας Λούκας, σε τεχνική επιμέλεια Φαέθων Βανδώρου.

Παρακαλούμε πολύ πριν τη συνάντηση μας να έχετε έτοιμα τα πατρόν σας!

Αν δε μπορείτε να εκτυπώσετε και να κόψετε τα πατρόν που υπάρχουν στις οδηγίες, τότε μπορείτε να πάρετε ένα μπωλ δημητριακών και ένα ποτήρι νερού, να τα κυκλώσετε σε ένα χαρτί, να τα κόψετε, και έτσι θα προκύψουν τα πατρόν σας!


Ευχαριστούμε πολύ,

 σας περιμένουμε!
Ομάδα Εν Δυνάμει- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας