Τρίτη, Μαϊος 21, 2024
Follow Us
Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 14:45

Συναυλία Μίμη Νικολόπουλου Band και Sandra Sangiao το Σάββατο στη Βέροια

Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας φιλοξενεί τη συναυλία των Μίμης Νικολόπουλος Band & Sandra Sangiao το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, ώρα 8μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Τη συναυλία διοργανώνει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας.

Ο Μίμης Νικολόπουλος είναι  συνθέτης, κιθαρίστας και μουσικός παραγωγός με καταγωγή από την Βέροια. Οι μουσικές του μας ταξιδεύουν σε μέρη που θέλουμε να επισκεφθούμε ή να επιστρέψουμε σε αυτά. Ξυπνά μνήμες από την ευαίσθητη παιδική ηλικία και διηγείται ιστορίες αφανών χαρακτήρων.

Η συναυλία έχει ως κεντρικό άξονα πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις από τη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη. Παράλληλα, είναι και ένα μουσικό ταξίδι στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, τη Λατινική Αμερική και άλλα μέρη με γνωστά αγαπημένα τραγούδια. 

Ο ήχος του σχήματος φέρνει στο νου την αφηγηματική κινηματογραφική μουσική, συνδιαλέγεται με τη jazz, τη folk και την worldmusic. Άλλοτε κυριαρχούν οι μελωδικές γραμμές σε ένα πιο ατμοσφαιρικό πλαίσιο, ενώ άλλες φορές οι έντονες δυναμικές του ρυθμικού session δημιουργούν ένα εκρηκτικό χορευτικό περιβάλλον.

Το σύνολο απαρτίζουν οι: Κώστας Μπατσίλας (τρομπέτα), Ηλίας Δέλλιος (τρομπόνι), Στέφανος Ιωαννίδης (τύμπανα & κρουστά), Θοδωρής Χριστοφορίδης (μπάσο), Ανδρέας Λεοντάκης (ακουστική κιθάρα, φωνητικά), Χρήστος Δανάς (βιολί) και Μίμης Νικολόπουλος (κλασική κιθάρα, φωνητικά).

Στη συναυλία συμμετέχει ως guest και η Ισπανίδα τραγουδίστρια Sandra Sangiao, γνωστή στο ευρύ κοινό από την μπάντα της "BGKO" (Barcelona Gipsy balKan Orchestra). Έχοντας ταξιδέψει τον κόσμο με τις μοναδικές ερμηνείες της, η Sandra Sangiao έρχεται στην Ελλάδα για μια σειρά εμφανίσεων με τον Μίμη Νικολόπουλο και την μπάντα του, με αφορμή την πρόσφατη συνεργασία τους.

 

Τιμές εισιτηρίων

προπώληση 8€, είσοδος θεάτρου 10€

Σημεία προπώλησης

Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας – Π.Μελά και Μπιζανίου, τηλ. 2331078100

Καφέ Μπρίκι, Μητροπόλεως 44, τηλ. 2331020201

Καφέ Plaza, ΝΠΟ Βέροιας – Θεσσαλονίκης, τηλ. 2331020183