Σάββατο, Ιούλιος 20, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 20:52

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Να νεκρώσει η πόλη στην απεργία στις 9 του Νοέμβρη

Από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, σωματείων και φορέων της Ημαθίας με θέμα την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης και τους επόμενους αγωνιστικούς σταθμούς ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει εμάς και τις οικογένειες μας  στην ενεργειακή φτώχεια και τους μισθούς πείνας, απέναντι στην βαρβαρότητα και τα βάσανα που μας έχουν βάλει στη ζωή μας οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι κυβερνήσεις τους και η ΕΕ. 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν τα εξής σωματεία και φορείς: Σωματείο εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή νηματουργία «Βαρβαρέσος», Σωματείο εργαζομένων στο «Μπουτάρη», Συνδικάτο οικοδόμων Νάουσας,  Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ημαθίας – Πέλλας, Συνδικάτο γάλακτός τροφίμων & ποτών Ημαθίας – Πέλλας, Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας, Σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νάουσας, ΕΛΜΕ Ημαθίας, Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών δήμου Νάουσας,  Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών δήμου Νάουσας,  Σωματείο εργαζομένων στο Δήμο,  Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων Νάουσας, το SOSΒέρμιο, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και ΚΥ Ημαθίας, Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Μέσα από την συζήτηση αναδείχτηκαν τα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν στους κλάδους, αλλά και ανάγκη να οργανωθεί άμεσα η αγωνιστική απάντηση από τα σωματεία και του φορείς που με αποφασιστικότητα θα μπουν μπροστά σε κάθε πρωτοβουλία διεκδικώντας :

- Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, τις  συντάξεις  και το επίδομά ανεργίας.

- Καμία διακοπή ρεύματος, νερού κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας. 

- Κανένα σχολείο ή δημόσια υπηρεσία να μην μείνει ούτε μια μέρα χωρίς πετρέλαιο, ρεύμα. Καμία επιβάρυνση των γονέων για λειτουργικά έξοδα.

- Κανένας μικρός επαγγελματίας μόνος του μπροστά στα υπέρογκα χρέη και λογαριασμούς.

- Κανένας αγρότης μόνος μπροστά στο τεράστιο κόστος παραγωγής, τους εκβιασμούς και τις χαμηλές τιμές  με τις οποίες οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι αγοράζουν τα προϊόντα τους.

Βγαίνοντας μπροστά ως εξής:

Δουλεύοντας ακόμα πιο αποφασιστικά  για να νεκρώσει η πόλη στην απεργία  στις 9 του Νοέμβρη

Οργανώνοντας  άμεσα τις συνεδριάσεις των ΔΣ μας, προετοιμάζουμε μαζικές ΓΣ, βάζουμε

στόχους εγγραφών στα σωματεία, στόχους για επιτροπές σε χώρους, σε περιοχές.

Βρισκόμαστε σε αγωνιστικές προετοιμασίες ,για να μην πληρώσουν οι γονείς από τη τσέπη τους για λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

Καμία αναμονή σε

 Δίνουμε  μαζικό παρόν στις  εξής πρωτοβουλίες:

- Την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ.  μεγάλο συλλαλητήριο στη κεντρική πλατεία στην κατάληξη του οποίου θα δοθεί ψήφισμα στο δήμαρχο για μείωση των δημοτικών τελών σε λογαριασμούς όπως νερό , ρεύμα , την παροχή δωρεάν ξύλων , και την εξασφάλιση πετρελαίου για τη λειτουργία των σχολείων.

- Στις 13/10 στο αγ. Βενιζέλου στις 10:30 οι απόμαχοι της δουλειάς αλλά όχι του αγώνα , οι συνταξιούχοι έχουν μεγάλη κινητοποίηση για αυξήσεις στις συντάξεις τους.

- Το Σάββατο, 15/10 παρεμβάσεις στα σούπερ μάρκετ ενάντια στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις.

- Την Παρασκευή 4/11 παρεμβάσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης, στα κεντρικά γραφεία παροχών ενέργειας

- Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη.

Παλεύουμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων, για ένταξη στα ΒΑΕ, για την επαναφορά του 13 ου και 14 ου μισθού.

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας.

ΔΕΝ ΣΦΙΓΓΟΥΜΕ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΜΑΣ

ΑΞΙΖΕΙ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.