Παρασκευή, Ιούλιος 19, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 11:07

Παρουσιάστηκε η δράση «Ένα απ’ τον καθένα» της Πρωτοβουλίας για το Παιδί

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο «Beluga Cafe - Bar & Restaurant» η Συνέντευξη Τύπου της Πρωτοβουλίας για το Παιδί για την επίσημη παρουσίαση της νέας δράσης «Ένα απ΄τον καθένα». Την παρουσίαση έκαναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νικόλαος Καρατόλιος, ο Διοικητικός Διευθυντής Κοσμάς Παπαχρήστου, το μέλος του Συλλόγου και Συντονίστρια της Δράσης η Γιάννα Πιλιτσίδου και η Κοινωνική Λειτουργός Ελισάβετ Καραβασίλη.

Η νέα μεγάλη ετήσια δράση έχει στόχο οι 62.064 πολίτες της Βέροιας να γίνουν μια μεγάλη αγκαλιά συμβάλλοντας έμπρακτα και συμμετέχοντας με «Ένα (1 ευρώ) απ’ τον καθένα» στον κουμπαρά του συλλόγου «Το πιο «ακριβό» και πολύτιμο 1 ευρώ σας!».Η ιδέα στηρίχθηκε στη δύναμη των πολλών, με έναν τρόπο που δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

Από το 2008 η «Πρωτοβουλία» έχει ανοίξει και έχει αγκαλιάσει, φροντίσει, προστατεύσει και θεραπεύσει βαριά παιδικά τραύματα παιδιών από δυσλειτουργικές οικογένειες. Όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» δεν σταμάτησε να έχει καθημερινή έγνοια και να καλύπτει τις ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών στις πέντε δομές της (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, Το Σπίτι της Βεργίνας, Στέγη Ημιαυτόνομης διαβίωσης Νέων, Κέντρο Αναφοράς και παροχής συμβουλευτικής, Κέντρο Θεραπείας Τραύματος) υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου Τέλη Σιδηρόπουλου.

Οι πρώτες συναντήσεις για την ενημέρωση της δράσης έχουν πραγματοποιηθεί και έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια ο Δήμος Βέροιας, η ΚΕΠΑ, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Βέροιας, το Σωματείο Αρτοποιών Βέροιας και περιχώρων, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Βέροιας  και πολλοί άλλοι.

Το επόμενο διάστημα η πρόσκληση αυτή θα απευθυνθεί σε όλους τους Επαγγελματικούς κλάδους, στους Επιστημονικούς Συλλόγους της πόλης και σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και Ιδιωτικούς Φορείς, Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους. Οι κουμπαράδες της Δράσης «Ένα απ΄τον καθένα!» θα βρίσκονται σε πάρα πολλά σημεία της Βέροιας ώστε ο κάθε δημότης εφόσον το επιθυμεί να συνδράμει στην προσπάθειά μας.

Πρόθεση μας εκτός από την οικονομική ενίσχυση είναι η ενημέρωση του έργου της Πρωτοβουλίας κυρίως στα παιδιά που μπορεί να έχουν την ανάγκη να στραφούν και να ζητήσουν την βοήθειά μας, το ίδιο ισχύει για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς (που μπορούν να τηλεφωνήσουν στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 2331023700 και να ζητήσουν την υποστήριξη του εξειδικευμένου προσωπικού μας). Η Πρωτοβουλία έχει ξεπεράσει τα 14 χρόνια λειτουργίας και έχει «μεγαλώσει» ήδη μια γενιά παιδιών και οι ανάγκες για υποστήριξη έχουν αλλάξει και αυτές.

Σκοπός μας είναι να καθιερώσουμε τη δράση ετησίως το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Το σλόγκαν της Δράσης «Ένα απ΄τον καθένα» είναι «Το πιο «ακριβό» και πολύτιμο 1 ευρώ σας!» και η συνάντηση με τον καθένα σας χωριστά έχει την δική της μοναδική αξία και είναι αυτή που ζωντανεύει την ιδέα και υποστηρίζει το έργο μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ