Σάββατο, Ιούνιος 22, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 21:23

Η Καθηγήτρια Ιστορίας ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ και το μουσικό σχήμα ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ

Μια γιορτή για «ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΑΖΕΜΑΤΑ του βαμβακιού»

Η μοναδική καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Μαρία Ευθυμίου μιλά για την:

«Σημασία της γεωργικής καλλιέργειας στην Ιστορία της ανθρωπότητας» και το εξαίρετο μουσικό σχήμα ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ με την συμμετοχή του βιολονίστα Στέφανου Σεκέρογλου, μας ταξιδεύει στην παράδοση μ’ ένα πολύ σύγχρονο τρόπο…

Με το κλείσιμο του προγράμματος «ΟΙ  ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ» που για 3 χρόνια έλαβε χώρα στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών, οργανώνουμε μια «γιορτή» του τέλους της «συγκομιδής», μια γιορτή για ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΑΖΕΜΑΤΑ του βαμβακιού, που θα περιέχει στοιχεία πολύτιμης γνώσης αλλά και δημιουργικής μουσικής συμμετοχής και μέθεξης.

Μια βραδιά μνήμης και συνειδητοποίησης της σημασίας της γεωργικής καλλιέργειας στην Ιστορία της Ανθρωπότητας,του μόχθου των αγροτών και της ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΗΤΑΣ της αγροτικής παραγωγής.

Η μοναδική και αγαπητή σε όλους μας Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Μαρία Ευθυμίου, με τον υπέροχο τρόπο της μεταδοτικότητας της θα ταξιδέψει όλους μας σ` αυτό το ταξίδι των ιστορικών γνώσεων.

Στη συνέχειατο Μουσικό σχήμα της περιοχής μας «ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ», με την έκτακτη συμμετοχή του βιολονίστα Στέφανου Σεκέρογλου, που δημιούργησαν ένα πυρήνα ελληνικής δημοτικής μουσικής παράδοσης συνδυασμένη με την έντεχνη διαχρονική μουσική, θα ερμηνεύσουν τραγούδια, που όπως λένε…

«Τα τραγούδια που ερμηνεύουμε τα διαλέγουμε επειδή μιλούν για το σήμερα όσο και για το χτες ή το αύριο, μιλούν για το παντοτινό και μάλιστα από την μεριά των ταπεινών ανθρώπων. Είναι η προφορική, η άγραφη ιστορία που σώζει στιγμές που έλιωσαν το χρόνο…ένας έρωτας, μια συνάντηση, ένας αποχαιρετισμός …μικρές αφορμές που συνθέτουν το αφήγημα της ανθρώπινης φύσης».

Η βραδιά απευθύνεται στο ευρύ κοινό της Βέροιας, αλλά και όλης της γύρω περιοχής που το βαμβάκι αποτελούσε και εν μέρει αποτελεί και σήμερα κύριο αγαθό επιβίωσης, αλλά και στους μαθητές των σχολείων που την προηγούμενη χρονιά ξεναγήθηκαν στους ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ και με «ιερή μανία» δημιούργησαν τα προσωπικά τους υφαντά ο καθένας στους αυτοσχέδιους ΑΡΓΑΛΕΙΟΥΣ που δούλεψαν.

Στις 17 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών

Η Μαρία Ευθυμίου

και το μουσικό σχήμα του ΑΡΓΑΛΕΙΟΥ

σε μια μοναδική βραδιά γνώσης και καλλιτεχνικής Δημιουργίας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η δήλωση συμμετοχής εντελώςαπαραίτητη

στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ή στο τηλέφωνο 6972440721 (Μαίρη Ναζλίδου)