Δευτέρα, Οκτώβριος 21, 2024
Follow Us
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 21:23

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας θα αδελφοποιηθεί με σύλλογο του Δήμου Cava dei Tirreni της Ιταλίας

Από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικός Σύλλογος "ΑΙΓΕΣ" Βεργίνας έγιναν γνωστά τα εξής:

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος "ΑΙΓΕΣ" το 2018 ξεκίνησε με το Δ.Σ. και τη βοήθεια της κας Βελιτζέλου Όλγας μια προσπάθεια αδελφοποίησης με τον ιταλικό πολιτιστικό σύλλογο που ανήκει στο Δήμο Cava dei Tirreni.O συγκεκριμένος Δήμος βρίσκεται στην περιοχή της Καμπανίας ,στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην επαρχία του Σαλέρνο, σε μια πλούσια καλλιεργημένη κοιλάδα που περιβάλλεται από δασώδεις λόφους και είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο.

Μέλη του Δ.Σ της περιόδου 2017-2019 επισκέφθηκαν το Δήμο Cava dei Tirreni και έγιναν οι πρώτες επαφές με τον Πολιτιστικό τους Σύλλογο το 2018, με τον δήμαρχο ,άλλους επισήμους καθώς και με κατοίκους. Επίσης μέλη του ιταλικού πολιτιστικού συλλόγου επισκέφθηκαν τη Βεργίνα το Πάσχα του 2019 ,όπου σε πολύ ζεστό και εγκάρδιο κλίμα ξεκίνησε η πρώτη φάση αδελφοποίησης. Δυστυχώς λόγω covid 19 η διαδικασία αυτή "πάγωσε" και το σημερινό Δ.Σ αποφάσισε να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια οργανώνοντας μια έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον συγκεκριμένο Δήμο στις 10,11 και 12 Σεπτεμβρίου στη Βεργίνα . Μετά από πρόσκλησή μας θα επισκεφτούν το χωριό μας ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ του ιταλικού συλλόγου . Να σημειωθεί ότι στις αρχές του Οκτώβρη 2019 ο Δήμος Cava dei Tirreni πραγματοποίησε έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στη Βεργίνα.

Καλούμε όλο το χωριό να παρευρεθεί στην Έκθεση φωτογραφίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Βεργίνας και να τιμήσει με την παρουσία του τον αδελφό σύλλογο της Cava dei Tirreni!!