Δευτέρα, Οκτώβριος 21, 2024
Follow Us
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 15:05

Άνοιξε τις πύλες της η 6η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Σκύδρας

Την επιτυχημένη επανεκκίνηση του θεσμού της Εμποροπανήγυρης χάραξε και σηματοδότησε η έναρξη της 6ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Σκύδρας, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022, στον εκθεσιακό χώρο επί της οδού 19ης Μαΐου.

Αρχικά τελέστηκε ο Αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης – Πέλλης – Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ και τους Ιερείς μας: Αντώνιο Κορέστη, Δαβίδ Πασατά, Ευστράτιο Ιμβριώτη, Αθανάσιο Ρούντο, Ιωάννη Φασουλάκο, Νίκανδρο Πρίσκα και Μωυσή Σάγγα.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός – ομιλία της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου και η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων. Η εκδήλωση των εγκαινίων πλαισιώθηκε ορχηστρικά από τη Δημοτική Φιλαρμονική Σκύδρας.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε και καταχειροκροτήθηκε το παραδοσιακό χορευτικό μουσικό πρόγραμμα από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας: την Εύξεινο Λέσχη Σκύδρας, το Σύλλογο Ποντίων Δάφνης «Παναγία η Κίρεζλι», τον Ποντιακό Σύλλογο Ριζού, τον Σύλλογο Λουτροχωρίου «Αριστοτέλης»,  τον ΄Αγιο Ιωάννη Πρόδρομο Σκύδρας, το Σύλλογο Πετριάς «Νέα Γενιά» και το Σύλλογο Μαυροβουνίου «Ελπίδα» με χοροδιδασκάλους: τη Σοφία Μανουσαρίδου, τον Βαγγέλη Λάχανη, τον Γιάννη Τοπούζη και τον Δημήτρη Μήτσκα, και με τη μουσική συνοδεία και τραγούδι από: Άρη,  Βίκυ, Δέσποινα Μιχαηλίδη, Γρηγόρη Σταφυλά, Χρήστο Δεμερτζή και Γιώργο Λαζαρίδη.

Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ακολούθησε η επίσκεψη  στον εκθεσιακό χώρο. Τόσο ο εμπορικός διάδρομος όσο κι οι χώροι εστίασης, αναψυχής, διασκέδασης και ψυχαγωγίας ήταν κατάμεστοι από κόσμο κάθε ηλικίας που έδειχνε ν΄αποζητά – ειδικά και λόγω της δίχρονης διακοπής - και ν΄απολαμβάνει πραγματικά την Εμποροπανήγυρη.

Την Εμποροπανήγυρη Σκύδρας τίμησαν με τη παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, οι Βουλευτές του Νομού μας Διονύσης Σταμενίτης και Λάκης Βασιλειάδης, ο Συνταγματάρχης της 2ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Κωνσταντίνος Μπέλος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Πέτρος Λίτσνης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών Μαρία Λαγομάτη.

Συμμετείχαν: οι Αντιδήμαρχοι Σκύδρας: Γιώργος Χρυσαφίδης, Ιωάννα Βέργου, Αθανάσιος Γίτσας, Σταύρος Πασχαλίδης και Κυριακή Τσιφλίδου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νικόλαος Χατζηιωαννίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Θεμιστοκλής Κρητίδης, Μαρία Γιακαμόζη, Μιχάλης Μέγας, Χαράλαμπος Γεραντίδης, Γιάννης Θεοδοσίου, Γιώργος Σταματέλλος, Ευφροσύνη Κρητίδου, Κωνσταντίνος Τερζίδης, Γεωργία Γάτσου και Βασίλειος Τσαπτσάκης, οι Πρόεδροι Κοινοτήτων: Θεόδωρος Αντωνιάδης της Σκύδρας που είχε και την ευθύνη της παρουσίασης της τελετής των εγκαινίων, Δημήτρης Γαλόπουλος του Αρσενίου, Δημήτρης Τσελεπής των Καλυβίων, Παύλος Περπερίδης της Κρανιάς – Λιθαριάς, Γρηγόρης Βόλτσης της Πετριάς – Πλευρώματος – Λουτροχωρίου και Μαρία Κωστελίδου των Σεβαστειανών, επίσης η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Σοφία Σαμαρτζίδου και υπηρεσιακοί παράγοντες.