Παρασκευή, Οκτώβριος 18, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 13:14

Στη Νάουσα έκοψε την πίτα της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου το μεσημέρι στο εντευκτήριο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ναούσης πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), τηρουμένων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε πατρικώς η «Μάνα» του Ποντιακού Ελληνισμού, η Υπεραγία Θεοτόκος η Σουμελιώτισσα, να ευλογεί από το θρονί της στο Βέρμιο τους απανταχού της γης Ποντίους και τους ευλαβείς προσκυνητές, ενώ κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου αναγνώστηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη βεβήλωση του ιερού χώρου της ιστορικής παλαιφάτου Ιεράς Μονής της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, το οποίο εγκρίθηκε και υπερψηφίστηκε ομοφώνως.

Στην κοπή της Βασιλόπιτας παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι Βουλευτές Ημαθίας κ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας, κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και κ. Άγγελος Τόλκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιος Τανιμανίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Δέλτα κ. Γεώργιος Κυριακίδης, η Αντιδήμαρχος Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Στεφανία Τανιμανίδου, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) κ. Χριστίνα Σαχινίδου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο οικοδεσπότης πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ναούσης κ. Φώτης Φανιάδης.