Πέμπτη, Οκτώβριος 24, 2024
Follow Us
Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 09:32

Η Βέροια μόνη δίνει τη "μάχη" της για την δικαίωση

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να σε στήνουν στο ραντεβού με την ιστορία σου. Γιατί αυτό που βιώνει η Βέροια, πραγματικά σε οδηγεί στην …τρέλα. Τέτοια παραφροσύνη δεν έχει ματαγίνει….

Άντε να δούμε αν αυτή τη βδομάδα θα ξεκαθαρίσει το μέλλον της «βασίλισσας». Με ποιον αντίπαλο και πότε θα γίνουν οι δύο αγώνες μπαράζ. Θα γίνει τελικά μπαράζ και πότε θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τον Παναιτωλικό;

Υ.Γ.: Βέροια-Λαμία-Συμμαχία (κατά το Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία).

 

Και γιατί άραγε θεωρείται δεδομένη η τιμωρία του Παναιτωλικού; Γιατί στοιχηματίστηκε η κίτρινη κάρτα του αμυντικού της ομάδας του Αγρινίου και όχι το πέναλτι που έκανε εις βάρος της ομάδας του; Πολύ περίεργο ιστορικό για να τιμωρηθεί μια ομάδα με την αυστηρότερη των ποινών που είναι ο υποβιβασμός. Εκτός και αν στην δικογραφία εμπλέκονται και άλλοι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Παναιτωλικού, οπότε το σκηνικό είναι διαφορετικό!!!

 

Έτσι ορθά η Βέροια κατά κύριο λόγο εστιάζει την προσοχή της και στον αγώνα μπαράζ και δεν επαναπαύεται στο σενάριο της επικύρωσης της βαθμολογίας της Superleague1, τον υποβιβασμό του Απόλλωνα Σμύρνης και μαζί μ΄ αυτόν και του Παναιτωλικού. Όπερ σημαίνει ότι σώνεται η Λαμία και ανεβαίνει κατηγορία η Βέροια, χωρίς την διαδικασία των μπαράζ.

Η αλήθεια είναι ότι τη Βέροια τη βολεύει αυτό το σενάριο, όπως και εκείνο της αναδιάρθρωσης με την αύξηση των ομάδων στην μεγάλη κατηγορία… Όμως όλα αυτά χωρίς να ερωτηθεί ο …ξενοδόχος που δεν είναι άλλος από τον συνεταιρισμό των ομάδων της Superleague1 ο οποίος είναι αυτός, στην κυριολεξία, που κάνει κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.   

 

Η ομάδα του Παναιτωλικού δεν θα την αφήσει έτσι την υπόθεση. Την κυνηγάει πολιτικά!!! Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδας, εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Βγάζει επτά βουλευτές και μάλιστα με εκπροσώπηση από τα πέντε βασικότερα κόμματα. Τρεις κυβερνητικούς, δύο από τον ΣΥΡΙΖΑ και από έναν του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ.

Πέραν τούτου η δημοτική αρχή του Αγρινίου ήδη εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για μία άδικη, τυχόν, τιμωρία υποβιβασμού του Παναιτωλικού.

 

Από την πλευρά τους οι Αγρινιώτες καλώς πράττουν. Το ζητούμενο είναι εμείς τι κάνουμε. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΕ Βέροια στην οποία καταγράφονται οι αδικίες που υπέστη τα τελευταία τρία χρόνια με τις αναδιαρθρώσεις που είτε την κρατούσαν, αν και πρωταθλήτρια, στην ίδια κατηγορία, είτε την εξομοίωναν με ομάδες που αγωνιστικά είχαν υποβιβαστεί, με αμφίβολο οικονομικό status συμμετοχής τους σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, δεν υπήρξε ούτε μία επιπλέον αντίδραση επίσημου φορέα.

Δηλαδή δεν θα μπορούσε ο Δήμος Βέροιας να εκδώσει μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας και αιτήματος αποκατάστασης των αδικιών που υπέστη η «βασίλισσα του βορρά» τα τελευταία χρόνια; Μία αντίστοιχη ανακοίνωση δεν θα ήταν επιβεβλημένη και από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας; Ακόμα και από την ΕΠΣ Ημαθίας που ναι μεν αρμοδιότητά της είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού, ωστόσο είναι μέλος της ΕΠΟ και ο μοναδικός θεσμικός ποδοσφαιρικός παράγοντας στην Ημαθία.

 

Δυστυχώς όλοι οι φορείς μένουν «παρατηρητές» μιας υπόθεσης που αφορά τον αθλητισμό της Ημαθίας γενικότερα που πάντα η «βασίλισσα του βορρά» ήταν το καμάρι της, γιατί εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί σε υψηλό επίπεδο το λαοφιλέστερο άθλημα που είναι το ποδόσφαιρο. Ένα άθλημα με το εντυπωσιακά μεγαλύτερο μπάτζετ για την λειτουργία του, αλλά και αυτό που συμβάλει περισσότερο σε μια τοπική κοινωνία με τον αθλητικό τουρισμό!!!

 

Από την προηγούμενη Τετάρτη ο Αστέρας Τριποτάμου πανηγυρίζει την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική.  Μια τεράστια επιτυχία μιας ομάδας ενός μικρού χωριού που για πρώτη φορά φτάνει σε μια τόσο μεγάλη επιτυχία. Τριπλή μάλιστα!!!

Πρώτη φορά πρωταθλήτρια στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας, πρώτη φορά κυπελλούχος του Νομού και πρώτη φορά άνοδος σε κατηγορία που ξεπερνά τα όρια της Ημαθίας, όπως εν προκειμένω είναι η Γ΄ Εθνική.

Ένα μεγάλο μπράβο τόσο στον Γιώργο Τσαχουρίδη που ήταν ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας του Τροποτάμου, όσο και στους συνεργάτες του στην διοίκηση και στο ποδοσφαιρικό τμήμα για τις όποιες υπηρεσίες πρόσφεραν.

Υ.Γ.: Λέτε η ξέφρενη πορεία του Αστέρα να μην σταμάτησε στο …τρέμπλ των φετινών τίτλων και να κάνει την έκπληξη και στο κύπελλο Ελλάδος ερασιτεχνών; Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον!!!

 

Εξαιρετική δουλειά γίνεται στα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ Βέροια. Και αυτό δεν το λέω για να …χαϊδέψω αυτιά όσων ασχολούνται στο κομμάτι αυτό. Το λένε από μόνα τους τα αποτελέσματα.

Φέτος όλα τα ηλικιακά τμήματα της ΠΑΕ Βέροια έφτασαν στις τελικές φάσεις των διοργανώσεων που συμμετείχαν. Τυχαίο; Δε νομίζω!!!

Υ.Γ.: Πότε επιτέλους θα δούμε παιδιά από τα τμήματα αυτά να αξιοποιούνται και να φορέσουν τη φανέλα της επαγγελματικής ομάδας; Θα μου πείτε ότι δεν αξιοποιούνται παιδιά που ήρθαν πιο έτοιμα ως ταλέντα στην επαγγελματική ομάδα, και γω έχω την «απαίτηση» να προωθηθούν και να πάρουν τις ευκαιρίες τους νεαροί από τα σπάργανα; Εύχομαι να διαψευστώ!!!   

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας