Πέμπτη, Οκτώβριος 24, 2024
Follow Us
Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 12:18

Nα είσαι …κιμπάρης και να αποδεχθείς την ήττα σου

Όσο και αν θέλουμε να «χρυσώσουμε» το χάπι της διπλής ήττας από τον Λεβαδειακό, δεν καταπίνετε εύκολα. Γιατί οι προσδοκίες όλων μας από την φετινή ομάδα της «βασίλισσας» ήταν πολύ μεγαλύτερες που ξεπερνούσαν …Λεβαδειακούς!!!

Και το λέω αυτό γιατί πέρα από την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, καθώς υπήρχε συνέπεια στις πληρωμές και εκπλήρωση όλων, προφανώς, των αιτημάτων-αναγκών του ποδοσφαιρικού τμήματος, με άριστη κατάρτιση επιτελείων με ανθρώπους του ποδοσφαίρου κ.λ.π., το αγωνιστικό σύνολο απαρτίζεται από έμπειρους παίκτες με τον καθένα να έχει την δική του, ξεχωριστή, διαδρομή στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.

 

Η Λιβαδειά σε παίκτες ελληνικής καταγωγής, δε νομίζω ότι υπερτερούσε αυτών της Βέροιας. Άλλωστε εκτός από τον Βήχο, τον Κωνσταντινίδη και τον Κύπριο Μυτίδη, από κει και πέρα στηρίχθηκε σε «εισαγόμενους» ποδοσφαιριστές. Αλλά έκανε καλές επιλογές. Παίκτες που έκαναν την διαφορά.

Αντίθετα η Βέροια έκανε ελάχιστες επιλογές ξένων παικτών και από αυτές μόνο ο Φοφανά πρόσφερε, αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας, δεν θα μπορούσε κάποιος να περιμένει και περισσότερα.

Από κει και πέρα, τον Μπαϊντού δεν προλάβαμε να τον …δούμε, λόγω σοβαρού τραυματισμού, ενώ Κουατέγκ και Άντεμ, πέρασαν και δεν …ακούμπησαν!!!!   

 

Έχω την εντύπωση ότι η Βέροια στους δύο αγώνες μπαράζ με τον Λεβαδειακό, δεν είχε την σωματική και πνευματική φρεσκάδα που απαιτούνται για ματς «ζωής και θανάτου». Κάτι που είχε η ομάδα της Βοιωτίας.

Άλλοι λένε ότι αυτό οφείλεται στην κόπωση αφού ο κόουτς δεν έκανε ροτέϊσιον για να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες. Άλλοι πάλι έκαναν λόγο περί καλύτερου «διαβάσματος» των συνθηκών των αναμετρήσεων από τον «μαθητή» Ταουσιάνη, από τον «δάσκαλο» Δερμιτζάκη.

Μπορεί να είναι και έτσι, μπορεί και όχι. Άλλωστε δεν είναι του παρόντος για περισσότερα, αφού η ομάδα θα κληθεί, όταν έρθει, και αν, εκείνη η ώρα του δεύτερου, και με ποιον, κύκλου των μπαράζ με ομάδα της Superleague1.

Ας ευχηθούμε αυτή η αναβολή να βγει σε καλό για τη «βασίλισσα»…

 

Τώρα να σχολιάσω την περίπτωση της υποβολής ή όχι ένστασης για τον τραυματισμό του Πεταυράκη από τον φίλαθλο που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Κατ΄ αρχήν συμφωνώ απόλυτα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Βέροια. Πολύ σωστά έκανε αναφορά στις αδικίες που έζησε η «βασίλισσα» τα τελευταία τρία χρόνια. Η ιδιοκτησία της επένδυε κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να κάνει «ομάδα» και στο φινάλε απολάμβανε την ίδια τύχη-αποτέλεσμα με αυτές τις ομάδες που δεν είχαν στον …ήλιο μοίρα. Ομάδες που ούτε καν είχαν δικαίωμα συμμετοχής σ΄ ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα.

 

Η Βέροια δεν κατέθεσε ένσταση γιατί όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της «σταθμίζοντας όλες τις νομικές πτυχές και γνωμοδοτήσεις της εν δυνάμει υπόθεσης και της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε μία άνευ ουσίας ένσταση».

Δεν ξέρω αν μία ένσταση θα ήταν «ακάλυπτη» και δεν θα είχε θετικό αποτέλεσμα. Εγώ θεωρώ ότι όταν χάνεις δύο φορές από τον αντίπαλό σου και δημιουργείται ένα περιστατικό στο τελευταίο λεπτό του extra χρόνου (καθυστερήσεις), να είσαι …κιμπάρης και να αποδεχθείς την ήττα σου. Μια ήττα που ήρθε μέσα σε καθαρό αγωνιστικό επίπεδο.

Και την άποψη αυτή, να είστε σίγουροι ότι την ασπάζονται πολλοί φίλαθλοι της «βασίλισσας».

 

Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη. «Κακώς που δεν εκμεταλλεύτηκε» η Βέροια το περιστατικό και να διεκδικήσει να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά» λένε.

Ναι το λέει ακόμα μια μερίδα φίλων της Βέροιας. Και που στηρίζουν αυτήν την άποψη; Στα γεγονότα που αναφέρει και η διοίκηση της «βασίλισσας» στην ανακοίνωσή της. Τόσες και τόσες αδικίες έγιναν σε βάρος της τα τελευταία χρόνια και εμείς θα κοιτάμε τα …κιμπαριλίκια;

Μπορεί να μην είναι νηφάλια αυτή η άποψη, αλλά για σκεφτείτε το αίσθημα αδικίας που υπάρχει;

 

Όσο για τα διάφορα σενάρια που ακούγονται, μέχρι να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για να επιλεγεί το ένα εξ αυτών, θα γίνουν ένα σωρό ανατροπές. Περισσότερες ακόμα και από αυτές στις …Άγριες Μέλισσες!!!

 

Δεν ξέρω αν η έφεση που έγινε σε βάρος του Άρη για το πιστοποιητικό συμμετοχής του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι βάσιμη ή όχι και αν είναι υποκινούμενη από άλλη ομάδα που έχει έννομο συμφέρον.

Ξέρω όμως ότι όλα όσα ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος για τις μέρες και τα έργα στη Βέροια του σημερινού «αφεντικού» του Άρη, είναι βάσιμα και τα ένοιωσε στο πετσί του ο κόσμος της Βέροιας.

 

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τριποτάμου Γιώργος Τσαχουρίδης έριξε την «βόμβα» του. Θα συμμετάσχει ενεργά στον Αγροτικό Αστέρα Ευόσμου, όταν με το καλό η ομάδα των δυτικών προαστίων της Θεσσαλονίκης.

«Έχω κάποιους συνεργάτες, κάποιους φίλους, που θα συνεχίσουν, με τη συμπαράστασή μου βέβαια, αυτό που χτίσαμε και δε θα σταματήσει να υπάρχει αυτό το σωματείο» ανέφερε για το μέλλον του Αστέρα Τριποτάμου.

Χωρίς να θέλω να κάνω τον …μάντη κακών, η εμπειρία έδειξε ότι τέτοιες διαδικασίες δεν έχουν μεγάλη διάρκεια.  

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας