Πέμπτη, Οκτώβριος 24, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 07:26

Η "βασίλισσα" έχασε τον αγώνα, αλλά κέρδισε τους φιλάθλους...

Στο αποκορύφωμα βρίσκεται η αγωνιστική δράση για τις ομάδες της Ημαθίας. Βέροια, Αστέρας Τριποτάμου και ομάδα μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας ζουν την δική τους αγωνία, αφού βρίσκονται μέσα στους στόχους τους.

Η Βέροια την Κυριακή έδωσε τον πρώτο της αγώνα μπαράζ με τον Λεβαδειακό για το απευθείας εισιτήριο που οδηγεί στην Superleague1. Και δεν πρέπει να μείνει στο χθεσινό αποτέλεσμα. Υπάρχει ένας ακόμα αγώνας και παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση, θα πρέπει να είναι αφοσιωμένοι στον επόμενο αγώνα που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας.

Η Βέροια μπορεί να πανηγυρίσει την άνοδό της στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, γιατί το αξίζει σε όλα τα επίπεδα!!!

 

Όμως θέλω να σταθώ σε μια άλλη παράμετρο της μεγάλης προσπάθειας που κάνει, με αποκορύφωμα τους δύο αγώνες μπαράζ. Είναι η παρουσία των φιλάθλων. Με ικανοποίηση παρατηρώ ότι από τα μέσα του πρωταθλήματος και μέχρι χθες Κυριακή, η παρουσία των φιλάθλων στους εντός έδρας αγώνες της «βασίλισσας», είναι αυξητική. Όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες της Βέροιας από την πρώτη αγωνιστική, θα θυμούνται ότι ήμασταν …τρεις και ο κούκος!!!

Στην συνέχεια οι φίλαθλοι πολλαπλασιάστηκαν, μια μερίδα από αυτούς οργανώθηκαν πλαισιώνοντας τον σύνδεσμο φιλάθλων, και την Κυριακή είχαμε το αποκορύφωμα της παρουσίας τους σε αγώνα της (νέας) Βέροιας.

Ελπίζω την ερχόμενη Κυριακή να γίνει μια πανστρατιά φιλάθλων για την πόλη της Βοιωτίας, για να δείξουμε ότι η Βέροια δεν είναι μόνη της!!! 

 

Αυτό που με έκανε ακόμα πιο αισιόδοξο σε βαθμό ενθουσιασμού αφού είχα μερικά χρόνια να το ζήσω, είναι ότι η πορεία της Βέροιας και η διεξαγωγή των δύο μπαράζ για την άνοδο, συζητήθηκε ευρέως, σε λαϊκούς χώρους και αφουγκραζόμενος συζητήσεων, έμπαινε το ερώτημα και ο προβληματισμός, «πάμε Κυριακή γήπεδο για τη Βέροια;».

Μπορεί στο τέλος κάποιοι από αυτούς να προτίμησαν τον καναπέ του σπιτιού τους καθώς το ματς ήταν τηλεοπτικό, ωστόσο εκείνο που μένει είναι πως έδειξαν ενδιαφέρον για την ομάδα.

 

Εδώ λοιπόν, όσοι άμεσα και …περιφερειακά ασχολούμαστε με την ομάδα της Βέροιας, θα πρέπει αυτό να την το αφήσουμε να περάσει στο ντούκου. Την επόμενη φορά κάποιοι από αυτούς που προτίμησαν την TV, θα βρίσκονται στις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου της Βέροιας.

Φαίνεται ότι κατάλοιπα των προηγούμενων χρόνων από τους υποβιβασμούς και την διάλυσή της, όπως επίσης και κάποιες αντιλήψεις (εν μέρει δικαιολογημένες), προϊόντος του χρόνου ξεπερνιούνται. Σ΄ αυτό συμβάλλει η ανοδική πορεία της ομάδας, αλλά και οι προθέσεις (μαζί με σταδιακές ενέργειες) της διοίκησης να ξεπεραστούν αντιλήψεις περί χρωμάτων κ.λ.π.

Το έχω πει κι άλλη φορά πως η «βασίλισσα» χρόνο με τον χρόνο θα ξαναβάλει τα χρώματά της, όπως την ξέραμε πάντα, ακόμα και στα πέτρινα χρόνια.

 

Μία αγωνιστική απομένει (την Τετάρτη) για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών, στην οποία ανήκει ο Φίλιππος Βέροιας.

Ανεξαρτήτου αποτελέσματος ο Φίλιππος Βέροιας δεν κινδυνεύει με άμεσο υποβιβασμό. Ωστόσο παραμένει η αγωνία για το αγωνιστικό του μέλλον στην κατηγορία. Πρέπει να δώσει αγώνες μπαράζ για να αποφύγει τις άλλες δύο θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Η διοικούσα επιτροπή με επικεφαλής τον Ηλία Λαζό, εδώ και χρόνια κάνει μια τεράστια προσπάθεια να διατηρήσει την ομάδα μπάσκετ στις μεγάλες κατηγορίες και τα τελευταία χρόνια στην δεύτερη τη τάξει.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες φροντίζει να δημιουργεί κάθε χρόνο μια ανταγωνιστική ομάδα που θα είναι ικανή να υλοποιεί τους στόχους. Πολύ δε περισσότερο ο Φίλιππος Βέροιας κατάφερε και στάθηκε όρθιος στα χρόνια της πανδημίας με τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε στην κοινωνία.

Μπράβο τους, λοιπόν, και αξίζει της συμπαράστασης των φιλάθλων στα τελευταία βήματα της αγωνιστικής χρονιάς.

 

Άφησα τελευταίο τον Αστέρα Τριποτάμου ο οποίος ξεκίνησε από την Κυριακή τη μεγάλη του προσπάθεια για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν τις τύχες του τον βγάζουν από την αφάνεια και τον καθιστούν τη νέα δύναμη, τουλάχιστον, σε επίπεδο Νομού Ημαθίας. Την διάρκεια δεν μπορώ να την προβλέψω, παρά μόνο να ευχηθώ να είναι μακρά!!!

 

Θεωρώ ότι ο Αστέρας είναι ένα από τα φαβορί του ομίλου που θα κατακτήσει μία προνομιούχο θέση που οδηγεί στην Γ΄ Εθνική. Είναι καλή ομάδα και αυτό φάνηκε από την 1η αγωνιστική.

Από εμπειρία λέω ότι θα πρέπει να προστατευτεί από το παρασκήνιο. Γιατί αυτή η διαδικασία και σ΄ αυτό το επίπεδο, κρύβονται πολλές «παγίδες» οι οποίες ξεπερνιούνται μόνο αν οι υπεύθυνοι έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά!!!

Νομίζω ότι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και με μια σχετική εμπειρία, καταλαβαίνουν τι εννοώ.

 

Καλή επιτυχία λοιπόν και στις τρεις ομάδες οι οποίες καλούνται να σπρώξουν πιο ψηλά τον αθλητισμό της Βέροιας και δη της Ημαθίας.

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας