Πέμπτη, Οκτώβριος 24, 2024
Follow Us
Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 08:05

Έτοιμη η "βασίλισσα" να φορέσει το στέμμα της!!!

Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Superleague2 ήταν την Κυριακή, η οποία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για τη Βέροια που κατέκτησε με άνεση την πρώτη θέση στον βόρειο όμιλο και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια.

Βέβαια θα πουν κάποιοι (λίγοι ή πολλοί) ότι δεν είναι «απόλυτη» η επιτυχία, γιατί δεν εξασφάλισε ακόμα την άνοδό της στην Superleague1, δηλαδή στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Αυτό για μένα δεν έχει σημασία. Είναι το άδικο του νόμου και όχι το αγωνιστικό αποτέλεσμα. Γιατί εγώ έτσι το κρίνω. Η Βέροια ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια και άρα πέτυχε απόλυτα τον στόχο της σε ένα πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών.

Νομίζω ότι από την ερχόμενη Κυριακή που ξεκινά ο ένας εκ των δύο αγώνων μπαράζ για την απευθείας άνοδο της μίας εκ της Βέροιας και του Λεβαδειακού στην Superleague1, θεωρώ κρίνοντας με καθαρά αγωνιστικά δεδομένα, πως η «βασίλισσα» θα είναι αυτή που θα φορέσει το στέμμα της!!!

 

Πολύ σωστή η απόφαση της διοργανώτριας να οριστεί ξένος διαιτητής και να γίνει χρήση του συστήματος VAR στους δύο αγώνες της Βέροιας με τον Λεβαδειακό. Γιατί στο νου μου έρχεται ο περσινός αγώνας για την άνοδο μεταξύ του Ιωνικού και με τον Εργοτέλη και λέω πως γίνονται και …εγκλήματα!!!   

Με το VARκάτι μπορείς να …σώσεις!!!

Υ.Γ.: Αλέξη, τους αγώνες της Βέροιας με τον Λεβαδειακό θα …αντέξεις να τους δεις;

 

Μια όμορφη εκδήλωση στη μνήμη ενός νέου ανθρώπου που αγάπησε το ποδόσφαιρο όσο τίποτα άλλο και πρόσφερε τα πάντα με την καρδιά του, έγινε στη μνήμη του Μάκη (Πέπε) Αμπρικίδη που έφυγε πρόωρα (πριν τριάμισι περίπου μήνες) από κοντά μας, μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό.

Το απόγευμα του Σαββάτου η τοπική ομάδα του ΜΑΣ Βεργίνα, σε συνεργασία με την ΕΠΣ Ημαθίας, διοργάνωσαν ένα τουρνουά με την συμμετοχή της Βεργίνας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου Τρικάλων και του Αστέρα Τριποτάμου, οι οποίες έπαιξαν μεταξύ τους σε ημίωρες αναμετρήσεις τους.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην διοίκηση του ΜΑΣ Βεργίνα γι αυτήν την πρωτοβουλία, κάτι που δείχνει ότι δεν λησμονούν γρήγορα τους δικούς τους ανθρώπους, αυτούς που πρόσφεραν στον αθλητισμό του τόπου τους.

 

Με αφορμή την εκδήλωση μνήμης για τον «Πέπε» Αμπρικίδη, ήρθαν στο νου μου και οι αρνητικές σκέψεις για μια διαφορετική και πολύ πιο σημαντική περίπτωση. Κάποιοι λησμόνησαν πολύ γρήγορα την απώλεια ενός σπουδαίου ανθρώπου του βεροιώτικου και όχι μόνο αθλητισμού. Του Γιώργου Γαλανομάτη, του «πατριάρχη» της αθλητικής δημοσιογραφίας της Ημαθίας, που όλοι τον ξέχασαν!!!

Πέρα από την τεράστια αγάπη του για τη Βέροια, πέρα από την εντιμότατη δημοσιογραφική του δεοντολογία, που είναι αυτοί για τους οποίους κατέγραψε την δική τους ιστορία;

Οι πέντε τόμοι για την ιστορία του ποδοσφαίρου στη Βέροια, με γιγάντια υπομονή και επιμονή, με προσωπικές του οικονομικές δαπάνες, τόσο για την συλλογή τεράστιου υλικού, όσο και των εκδόσεων, αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Κι όμως δεν βρέθηκε ούτε ένας αθλητικός φορέας (π.χ. παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Βέροια, αλλά και της ΑΕΠ Βέροιας), ο Δήμος Βέροιας, η ΕΠΣ Ημαθίας  κ.λ.π., να διοργανώσουν μία αθλητική εκδήλωση για να τιμήσουν την μνήμη για όλα αυτά που άφησε πίσω του.  

Λυπηρό!!! Πολύ λυπηρό!!!

Υ.Γ.: Πραγματικά στην ανυπαρξία που υπάρχει, καλώ όσους εκτιμούν το τεράστιο έργο του αείμνηστου Γιώργου Γαλανομάτη, να συσπειρωθούν μαζί μου σε μια κίνηση να διοργανώσουμε μια σοβαρή εκδήλωση, ανάλογη του μεγέθους του «πατριάρχη» μας. Προσωπικά ως μέλος της διοίκησης της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου της οποίας αποτέλεσε μέλος της, θα αναλάβω πρωτοβουλίες και ελπίζω πως στην συνέχεια θα βρεθούν οι φορείς που θα μπουν μπροστάρηδες(!!!).

 

Μετά από τρεις δεκαετίες και πλέον, το στέλεχος της ΕΠΣ Ημαθίας Δημήτρης Μπιζούρας βγαίνει στην σύνταξη. Σύντομα θα είναι …απόμαχος μιας σημαντικής δουλειάς που πρόσφερε στα ερασιτεχνικά σωματεία της Ημαθίας με την γνώση που απόκτησε μέσα από την πολύχρονη τριβή του και τη μελέτη των νομοθεσιών, που αν μη τι άλλο, χρόνο με τον χρόνο η μία αναθεωρούσε την άλλη. Όπερ σημαίνει πως είχε να βγάλει σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο. Και θεωρώ ότι τα κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Αυτό του το αναγνωρίζουν άπαντες και κατά την τιμητική βράβευση που του έγινε από την διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας, στο περιθώριο του τελικού του κυπέλλου την προηγούμενη Τετάρτη, ήταν το θερμό χειροκρότημα όλων των φιλάθλων και παραγόντων που ήταν στις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου Βέροιας.

 

Η αγωνιστική κορυφαία χρονιά ήταν το 2021-2022 για τον Αστέρα Τριποτάμου. Κατέκτησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας και, επίσης για πρώτη φορά, το κύπελλο του Νομού μας. Ευχόμαστε οσονούπω να καταστήσει και το εισιτήριο ανόδου για την Γ΄ Εθνική (και πάλι για πρώτη φορά), μετά τους αγώνες μπαράζ που θα δώσει στο προσεχές διάστημα.

Καλή επιτυχία, αν και οι αγωνιστικές δυνατότητες από μόνες τους δείχνουν ότι από την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Αστέρας θα είναι το …αστέρι που θα φωτίζει το ημαθιώτικο ποδόσφαιρο στην Γ΄ κατηγορία.

Υ.Γ.: «Δεν έχετε ιστορία, δεν έχετε λαό…» λέει ένα αθλητικό σλόγκαν. Προϊόντος του χρόνου και με τις επιτυχίες που θα έρθουν, σύμφωνα με τις διαθέσεις της διοίκησής του, ο Αστέρας Τριποτάμου θα καταγράψει την δική του ιστορία και θα αποκτήσει πολυάριθμους φίλους!!!       

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας