Παρασκευή, Οκτώβριος 25, 2024
Follow Us
Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 15:10

Ξεκίνησε η επιστροφή των φιλάθλων στους αγώνες της Βέροιας

Πολλές φορές όταν ο αδικημένος δικαιώνεται, χρησιμοποιούμε τον φιλοσοφικό και θρησκευτικό όρο «Θεία δίκη». Και το λέμε αυτό για τον Αλέξη ο οποίος στο 95% αδίκησε την φετινή πορεία και δυναμική της Βέροιας. Και δεν λέω 100% γιατί ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει το απόλυτο, ούτε και το αλάθητο του Πάπα!!!

Με τις συνεχείς ανακοινώσεις του ο Αλέξης πραγματικά δημιούργησε πρόβλημα στη Βέροια, καθώς από τη μέρα που ξεκίνησε αυτόν τον «πόλεμο» κατά της Βέροιας, όλες οι αντίπαλες ομάδες της «βασίλισσας» με το παραμικρό διαμαρτύρονταν, ακόμα και για φάσεις που δεν χωρούσαν την παραμικρή αμφισβήτηση.

Από την άλλη έκανε και ένα μεγάλο καλό!!! Συσπείρωσε τόσο την ομάδα τόσο …εν οίκω, όσο και εν δήμω. Διοίκηση, στελέχη, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές ένωσαν την ψυχή τους και αφοσιώθηκαν στον μεγάλο στόχο. Την κατάκτηση της 1ης θέσης που δίνει το δικαίωμα στη «βασίλισσα» να διεκδικήσει δις την άνοδό της στην Superlaeague1.

 

Όμως συσπείρωσε, όπως προανέφερα, και τους …εν δήμω. Και εννοώ τον φίλαθλο κόσμο ο οποίος είτε πηγαίνει στο γήπεδο, είτε τους παρακολουθεί από τον …καναπέ(!!!), η πορεία και ο μεγάλος στόχος αποτελεί σημείο αναφοράς. Και δεν το λέω, για να το λέω. Κινούμε ανάμεσα στον κόσμο και αφουγκράζομαι το ενδιαφέρον τους. Με δεδομένο αυτό και ευελπιστώντας ότι οι πολιτικοοικονομικές συνθήκες μεσοπρόθεσμα θα βελτιωθούν, η παρουσία των φιλάθλων στους αγώνες της Βέροιας θα αυξηθεί εντυπωσιακά.

 

Όμως εκεί που θέλω να σταθώ ιδιαίτερα, είναι στην ενθαρρυντική παρουσία των οργανωμένων φιλάθλων της «βασίλισσας».

«Αυξάνεστε και πληθύνεστε…» έλεγε η Παλαιά Διαθήκη και όσο πιο σιμά είναι η επίτευξη του στόχου, τόσο πιο έντονη είναι η παρουσία των οργανωμένων φιλάθλων της Βέροιας. Πραγματικά στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή οι φίλαθλοι ήταν εντυπωσιακοί με τον παλμό τους και τον αυξανόμενο αριθμό τους. Μάλιστα μεταξύ αυτών είδα και πολλά μικρά παιδιά τα οποία αποτελούν το φίλαθλο, και όχι μόνο, μέλλον της βεροιώτικης ομάδας.

Εύγε τους και ελπίζω ότι στο μπαράζ θα είναι πολλαπλάσιοι!!!

 

Εριστικός ήταν ο προπονητής του Ηρακλή (Τρίγλιας) Κώστας Γεωργιάδης. Θεωρώ ότι ήταν ο πρωταίτιος της έντασης που υπήρξε και κατά την διάρκεια και μετά την αναμέτρηση με τη Βέροια. Δεν σταμάτησε λεπτό να προκαλεί με τις αναίτιες διαμαρτυρίες του προς τον διαιτητή του αγώνα και τον τέταρτο διαιτητή.

Προφανώς ήθελε να δημιουργήσει εντυπώσεις καθώς μέσα στο πρώτο 11λεπτο είδε την ομάδα του να χάνει με 2-0 και φοβούμενος την συντριβή που ελλόχευε, διάλεξε τον δρόμο της έντασης.

Πρόσκαιρα μπορεί να είχε απήχηση στο περιβάλλον της ομάδας του η τακτική που ακολούθησε. Όμως κρατώ κάποιες αμφιβολίες αν ισχύει το ίδιο τις επόμενες μέρες που καταλάγιασε η τεχνητή …οργή!!!               

 

Ερώτημα: Κώστα Γεωργιάδη, σου ζήτησε ποτέ κανένας από την ΠΑΕ Βέροια να μην παίξει ο Ηρακλής (Τρίγλιας) για την ιστορία του;

Αν, λοιπόν, δεν σου ζήτησε, τότε είναι ντροπή όλα αυτά που ανέφερες στις δηλώσεις σου…

 

Έγραψε την επομένη του αγώνα της Βέροιας με τον Ηρακλή (Τρίγλιας) η επίσημη ιστοσελίδα Iraklis1908.gr:

«Το χειροκρότημα των φιλάθλων του Ηρακλή που βρέθηκαν στην Βέροια κέρδισε ο Μιχάλης Μπουκουβάλας όταν σηκώθηκε για προθέρμανση. Αυθόρμητα σηκωθήκαν όλοι και τον χειροκρότησαν και αυτό ανταπέδωσε με μια ευγενική χειρονομία.

Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Πασάς πανηγύριζε σαν σεληνιασμένος τα γκολ που σημείωσε ξεχνώντας την παρουσία του στους κυανόλευκους. Αυτή είναι η διαφορά!».

Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει; Να σκύψει το κεφάλι και να μην χαρεί την εξαιρετική χρονιά που κάνει με τα χρώματα της «βασίλισσας»; Στο κάτω κάτω ο Γιάννης Πασάς φόρεσε την φανέλα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και όχι της Τρίγλιας. Επίσης πριν έρθει στη Βέροια, ο επιθετικός της «βασίλισσας» φόρεσε την φανέλα άλλων πέντε ομάδων. Τι πρέπει να κάνει λοιπόν; Να μην χαίρετε για τις επιτυχίες του όταν παίζει αντίπαλος μ΄ αυτές;  

Υ.Γ.: Ο Γιάννης Πασάς με ποια ομάδα έκανε μεγαλύτερο «ντόρο» σε αυτό το επίπεδο και βαθμό; Σαφέστατα με τη «βασίλισσα του βορρά»!!!

Υ.Γ.: Αν αγωνιζόταν στην συγκεκριμένη αναμέτρηση και ο Μιχάλης Μπουκουβάλας και πετύχαινε γκολ, τότε θα μπορούσε κάποιος να κάνει σύγκριση μεταξύ των δύο παικτών. Οπότε ήταν άστοχο το σχόλιο των Ηρακληδέων διαχειριστών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

 

Την προηγούμενη βδομάδα έγραψα πως βάζω στοίχημα με τον Αλέξη ότι η βαθμολογική διαφορά της Βέροιας με την Λάρισα θα είναι τουλάχιστον 8 βαθμοί. Λέτε να ήμουν πολύ επιεικής;

Επίσης αναρωτήθηκα αν ο Αλέξης θα συνεχίσει να ασχολείται και του χρόνου με την ΑΕΛ. Και αυτός ο προβληματισμός μου γίνεται πιο έντονος μετά τις ανακοινώσεις περί κινδύνων …πτώχευσης κ.λ.π.

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας