Παρασκευή, Οκτώβριος 25, 2024
Follow Us
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 12:55

Ο Φίλιππος και η αναγέννησή του, η Βέροια και ο Αλέξης!!!

«Μαύρη» μέρα ήταν η Σαββατιάτικη για τον αθλητισμό της Βέροιας και δη της Ημαθίας. Μετά από 45 χρόνια η ομάδα ανδρική χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2 κατηγορία.

Μια ομάδα που χάρισε στην πόλη της Βέροιας το προσωνύμιο της «μητρόπολης του ελληνικού χάντμπολ», που την έκανε ξακουστή στην Ευρώπη μέσα από αυτόν τον χώρο. Μια ομάδα που ανέδειξε σπουδαίους αθλητές και επάνδρωσε όλες τις κατηγορίες των εθνικών ομάδων με πολλές επιτυχίες.

Δυστυχώς η σημερινή κατάληξη ήταν διαφαινόμενη και για κάποιους που ζούσαν από κοντά το τμήμα, ως προδιαγεγραμμένη. Το μεγαλύτερο δυστύχημα είναι ότι αυτή η κατάληξη ήταν γνωστή και σ΄ αυτούς που διοικούν σήμερα τον Φίλιππο Βέροιας. Και το λέω αυτό γιατί από την στιγμή που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα, συνέχιζαν επίμονα να την διοικούν και να έχουν τον πρώτο λόγο.

Τα έχω πει πολλές φορές, ήρθα σε ανοιχτή σύγκρουση, αλλά δυστυχώς κάποιοι είναι γαντζωμένοι στην καρέκλα, χωρίς να δείχνουν την παραμικρή διάθεση να ανοίξουν τον δρόμο για άλλους.

 

Στον ελληνικό αθλητισμό έχουμε ζήσει πολλά περίεργα, απρόβλεπτα και όπως θέλετε χαρακτηρίστε τα. Γι αυτό μπορεί σήμερα να μιλάμε για μια θλιβερή μέρα με τον αγωνιστικό υποβιβασμό της ομάδας χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας, αλλά κάτι άλλο μπορεί να συμβεί και να έρθουν όλα …τούμπα.

Δηλαδή αποκλείεται την περίπτωση να δούμε μια αναδιάρθρωση και να μην υποβιβαστεί ο Φίλιππος; Εγώ δεν το θεωρώ απίθανο. Είπαμε ότι στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν!!!

 

Ακόμα και στο σενάριο αυτό, δηλαδή ο Φίλιππος να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, το θέμα είναι η επόμενη μέρα. Δηλαδή θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση. Η ίδια κατάντια στην λειτουργία της ομάδας; Δεν πρέπει αυτοί που έχουν τον πρώτο λόγο να αποχωρήσουν και να αναλάβουν την διαχείριση κάποιοι άλλοι που προφανώς ενδιαφέρονται; Δεν πρέπει αυτοί που θα έλθουν να αναλάβουν το τμήμα, να μπορούν να δουλέψουν απρόσκοπτα και χωρίς παρεμβάσεις;

Η λογική λέει πως ναι. Όλα πρέπει να αλλάξουν στον Φίλιππο. Γιατί με την σημερινή κατάσταση ένα, ένα τα τμήματα διαλύονται ή στην …καλύτερη, υπολειτουργούν.

Μέρες που είναι, ο Θεός να δώσει φώτιση και μέσα από τα αποκαΐδια, να μπουν οι βάσεις αναγέννησης του Φιλίππου. Και είμαι βέβαιος πως υπάρχουν ακόμα πολλοί «εραστές» αυτού του ιστορικού συλλόγου.

 

Με την ευκαιρία να συγχαρώ την αντίστοιχη προσπάθεια που έκανε η ομάδα χάντμπολ του Ζαφειράκη Νάουσας και μέσα από την διαδικασία των πλέι άουτ κατάφερε δίκαια να παραμείνει στην Α1 κατηγορία. 

Δεν γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα, ωστόσο αντιλαμβάνομαι ότι στην ομάδα της Νάουσας υπάρχει ένα καλό νοικοκυριό, χωρίς να απαιτείται μεγάλο μπάτζετ, και αυτό μεταδίδεται και αγωνιστικά.

Συγχαρητήρια λοιπόν…

 

Δεν ήταν στον πάγκο της Νάουσας ο κόουτς Γιάννης Κερλίδης, στην αναμέτρηση της ομάδας του με τον Αστέρα Τριποτάμου. Άραγε τι σενάριο παίχθηκε; Πιστεύω θα φανεί μετά την λήξη του πρωταθλήματος!!!

 

Ένα ακόμα βήμα έκανε η Βέροια για να φτάσει πιο κοντά στον στόχο της κατάκτησης της πρώτης θέσης στον όμιλό της. Πράγματι το ματσάκιον στις Σέρρες ήταν πολύ δύσκολο και καθοριστικό, αλλά εκτιμώ ότι στις εναπομείνασες επτά αγωνιστικές, δεν υπάρχει τίποτα εύκολο.

Η Βέροια έχει να αντιμετωπίσει εντός έδρας …κακούς δαίμονες, όπως είναι η Καρδίτσα και την Τετάρτη ο Ηρακλής Τρίγλιας (οι άλλοι δύο αγώνες είναι με Ξάνθη και Καβάλα) και εκτός έδρας με τρεις ομάδες (Απόλλων Πόντου, Πιερικός και Θεσπρωτός) που μέχρι τελευταία αγωνιστική θα παλεύουν για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Άρα δεν χαλαρώνουμε!!!      

 

Καθυστέρησα όσο γινόταν για να γράψω αυτές τις γραμμές, μήπως τυχόν ο Αλέξης βγάλει καμιά νέα ανακοίνωση για το διπλό της Βέροιας στις Σέρρες. Μάταια λοιπόν!!! Καμιά ανακοίνωση, αν και υπήρχε λόγος. Θα μπορούσε να πει ο Αλέξης ότι ο διαιτητής κακώς κατακύρωσε το γκολ του Γιάννη Πασά, καθώς ο Γιακουμάκης έκανε την ασίστ με το …δεξί πόδι, ενώ ο Πασάς σούταρε και έβαλε το γκολ με το …αριστερό πόδι. Κραυγαλέα διπλή περίπτωση …αντικανονικού γκολ.

Αλέξη λέω να βάλουμε ένα στοίχημα. Εγώ λέω ότι η Βέροια στην λήξη του πρωταθλήματος δεν έχει διαφορά οκτώ, τουλάχιστον, βαθμούς από την Λάρισα. Είσαι;

Υ.Γ.: Σούζα τ΄ αλογάκι!!!

Υ.Γ.: Αλέξη έχω μια απορία: Του χρόνου θα συνεχίσεις στην Λάρισα;  

 

«Κόρη του ΠΑΟΚ» χαρακτήρισε τη Βέροια ο Αλέξης. Άλλη και πάλι τούτη η επινόησή του. Ρε Αλέξη, ο ΠΑΟΚ θα είχε πάρει το πρωτάθλημα αν είχε την δυνατότητα να ελέγχει τις καταστάσεις στην διαιτησία. Πολύ μυαλό χρειάζεται; Μην κάνεις τον κουτό!!!

Με την ευκαιρία να σου αφιερώσω μία στροφή από ένα τραγούδι του Ηλία Κλωναρίδη. Ότι καταλαβαίνεις, κατάλαβες!!!

Κόρη μου ζωή μου ανησυχώ

που ξεκινάς και μένω πίσω

τα πλοία στα λιμάνια είναι ασφαλή

όμως δε μένουν για πολύ

με τα δικά σου τα φτερά

θα σε αφήσω.                                                                                                 

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας