Παρασκευή, Οκτώβριος 25, 2024
Follow Us
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 10:54

Σιγά σιγά θα πουν ότι η Βέροια θα κινδύνευε με υποβιβασμό!!!

Οκτώ αγωνιστικές απέμειναν ακόμα για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Superleague2 και η Βέροια βρίσκεται πολύ κοντά στο μεγάλο της στόχο. Και όσο λιγοστεύουν οι αγωνιστικές, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος. Πλέον απέμεινε μόνο μία ανταγωνίστρια ομάδα, η Λάρισα του Αλέξη Κούγια, η οποία στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση, στάθηκε ζωντανή στην διεκδίκηση των όποιων ελπίδων έχει. Αν στο 96΄ δεν πετύχαινε το γκολ της νίκης, από τώρα θα μας …χαιρετούσε τον πλάτανο!!!

Η «εκστρατεία» που ξεκίνησε ο Κούγιας κατά της Βέροιας, αμφισβητώντας κάθε νίκη της «βασίλισσας», φαίνεται πως είναι οργανωμένη. Γιατί όταν βλέπεις μια ομάδα με το ειδικό βάρος του Ολυμπιακού να διαμαρτύρεται για μια καθαρή φάση γκολ, δείχνει ότι …στραβά αρμενίζουν «κτυπώντας» μια υγιέστατη σε όλα τα επίπεδα ομάδα, άρτια οργανωμένη, με τις καλύτερες αγωνιστικές δυνατότητες στο γήπεδο.
Ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία να κτυπήσει, μέσω της Βέροιας, την διοίκηση της ΕΠΟ την οποία δεν ελέγχει όπως θα ήθελε και ο Κούγιας για να καλύψει τα δικά του λάθη και επιλογές, αποπροσανατολίζοντας τους πολυπληθείς φιλάθλους της Λάρισας με τους οποίος βρίσκεται σε κόντρα.

 

Ο Αλέξης ο Κούγιας έβγαλε ανακοίνωση αμέσως μετά τον αγώνα της ομάδας του στην Καρδίτσα και αφού κατηγόρησε έναν πρώην παίκτη του και τον Δήμαρχο Λάρισας, δεν λησμόνησε να αναφερθεί και πάλι στην ομάδα της Βέροιας.
«Από ό,τι μάθαμε η Βέροια πάλι γκολ – οφσάϊντ πέτυχε, αφού διαβάσαμε τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού και είναι το έκτο όφσαϊντ – γκολ που πετυχαίνει.
Αν υπολογίσουμε και τα 7 πέναλτι που έχει κερδίσει μέχρι τώρα όλοι καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στον βόρειο όμιλο της Superl League 2, εμείς όμως δεν καταλαβαίνουμε ούτε από διαιτησίες ούτε από μπανάνες».
Το μόνο που δεν μας είπε, είναι πως η Βέροια αν δεν πετύχαινε έξι «οφσάιντ» γκολ και δεν έπαιρνε επτά «ανύπαρκτα» πέναλτι, σήμερα θα κινδύνευε με υποβιβασμό!!!

 

Με την συμπεριφορά τους, εκτιμώ ότι δεν βοηθούν το ποδόσφαιρο γιατί αλλοιώνουν την πραγματικότητα. Εάν είχαν δίκιο για τις επίμαχες φάσεις που, υποτίθεται, κάθε αγωνιστική η Βέροια «εννοείται», θα ήμουν και γω μαζί τους!!! Όμως εδώ συμβαίνει το αντίθετο και αυτό είναι το γελοίο της υπόθεσης.

 

Η Βέροια έχει τέσσερις αναμετρήσεις εντός και άλλες τέσσερις εκτός. Νομίζω ότι στην έδρα της έχει πιο δύσκολο έργο. Αν κάνει το απόλυτο, τότε θα πετύχει τον στόχο της και μάλιστα με πολλές πιθανότητες να αυξήσει και την διαφορά από τους διώκτες της.
Από το Δημοτικό στάδιο της Βέροιας υπολείπονται να περάσουν η Ξάνθη, η Αναγέννηση Καρδίτσας, ο Ηρακλής και η Καβάλα. Δύσκολοι αντίπαλοι ή αν θέλετε αντίπαλοι που κατά παράδοση δυσκολεύουν τη «βασίλισσα» να φτάσει σε νίκη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι υποτιμώ τον Πανσερραϊκό, τον Θεσπρωτό, τον Πιερικό και τον Απόλλωνα Πόντου τους οποίους η Βέροιας θα αντιμετωπίσει στις έδρες τους. Όχι μόνο γιατί είναι μικρότερης δυναμικότητας, αλλά επειδή αγωνίζονται για την παραμονή τους στην κατηγορία, θα έχουν και το ανάλογο αγωνιστικό άγχος στις αναμετρήσεις.
Και είμαι σίγουρος ότι οι υπεύθυνοι της Βέροιας θα το διαχειριστούν κατάλληλα, κάτι που απέδειξαν στις προηγούμενες και πολύ νωπές δύσκολες καταστάσεις. Και γι αυτό είμαι σίγουρος ότι η «βασίλισσα» στο τέλος του πρωταθλήματος θα ξαναφορέσει το «στέμμα» της.

Όπως πάνε τα πράγματα στα play off της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, θα επιβεβαιωθεί αυτό που σας είπα. Το πρωτάθλημα θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική στην Αγκαθιά η οποία θα υποδεχθεί τον αστέρα Τριποτάμου.
Ένα ματς, όλα τα λεφτά!!!
Υ.Γ.: Λέτε να είμαι τόσο σίγουρος γιατί μέχρι τότε μπορεί ενδιάμεσα να υπάρξουν …τρικλοποδιές; Έχετε δίκιο. Στο ποδόσφαιρο «ποτέ μην λες ποτέ!!!».

 

Η ιστορία έδειξε ότι τα λεφτά από μόνα τους δεν κάνουν τις ομάδες. «Φωτεινό» παράδειγμα η Νίκη Αγκαθιάς με την πορεία που κάνει στο πρωτάθλημα. Δημιούργησε μια σφριγηλή και άκρως ανταγωνιστική ομάδα, με τον μισό, σχεδόν, προϋπολογισμό από άλλες ομάδες.
Και σ΄ αυτό παίζει ρόλο αυτός που διοικεί και με τον τρόπο που βάζει τα χρήματά του. Και σ΄ αυτά ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Αριστείδης Ματσούκας μαζί με τον γιο του Δημήτρη πατούν πολύ καλά στα βήματά τους.

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας