Παρασκευή, Οκτώβριος 25, 2024
Follow Us
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 08:01

Υπάρχει διαφορά νοοτροπίας μεταξύ Βέροιας και Λάρισας

Το ενδιαφέρον για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Superleague2 βρίσκεται στα ύψη. Πλέον οι διεκδικητές είναι ξεκάθαροι. Η Βέροια έχει τον πρώτο λόγο και ακολουθούν Λάρισα και Αναγέννηση Καρδίτσας. Η Ξάνθη μετά την ήττα που γνώρισε στην έδρα της από τη Βέροια, κυριολεκτικά έπαθε …φουίτ!!! Το Σάββατο ανέστησε ακόμα και τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Κούγιας με τις συνεχείς ανακοινώσεις του σε βάρος της Βέροιας και της ιδιοκτησίας της, κατάφερε σε έναν βαθμό να δημιουργήσει πρόβλημα. Αφενός μεν να δημιουργηθεί ένα κλίμα αναξιοπιστίας που δήθεν ευνοούσε τη «βασίλισσα του βορρά» και αφετέρου να πλήξει ακόμα και την υπόσταση της Βέροιας.

Ακόμα και με το ακριβοδίκαιο ρεσιτάλ διαιτησίας του Ιβάν Μπέμπεκ του ντέρμπι της Βέροιας με την Λάρισα την προηγούμενη Τετάρτη, έβγαλε, ως συνήθως, ανακοίνωση με την οποία ανέφερε πως η «βασίλισσα» ευνοήθηκε και στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ακόμα και το καραμπινάτο πέναλτι που κέρδισε ο Γιακουμάκης, το χαρακτήρισε ανύπαρκτο.

Δηλαδή μιλάμε για αστειότητες για να μην πω γελοιότητες!!!

 

Όλοι περίμεναν τον Αλέξη να είναι στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας. Όμως άφαντος ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της Λάρισας. Είχε δικαστήριο λένε και δεν το αμφισβητούμε αυτό.

Όμως θα ήθελα πολύ να ήταν στον αγώνα και ιδιαίτερα στο τέλος της αναμέτρησης, όταν οι παίκτες των δύο ομάδων αποχωρούσαν από τον αγωνιστικό χώρο, αλληλοσυγχαίροντας ο ένας τον άλλον. Να ζήσει από κοντά το κλίμα μιας αξιοπρεπέστατης φιλοξενίας της Βέροιας προς την αποστολή της Λάρισας. Φιλοξενία από μια «βασίλισσα» που τόσο πολύ πολεμήθηκε το προηγούμενο διάστημα από τον γνωστό ποινικολόγο.

Να δει από κοντά πως το υπεράριθμο μπουλούκι που ήταν στον πάγκο της ομάδας του, πέρασε στο ντούκου, με την ανοχή της διαιτησίας και του παρατηρητή αγώνα, χωρίς την παραμικρή ενόχληση από τον πάγκο της Βέροιας.

Αυτά ο Αλέξης δεν τα βλέπει. Γιατί αυτά δείχνουν το επίπεδο διοίκησης και λειτουργίας της Βέροιας, αν και ανέκαθεν το γήπεδο της Βέροιας ήταν …εκκλησία!!! Οι όποιες, κατά καιρούς εντάσεις υπήρξαν, ήταν αποτέλεσμα μεγάλων προκλήσεων που προκάλεσαν οργή!!!

 

Πιστεύω ότι η Βέροια θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό το υπόλοιπο του πρωταθλήματος και θα φτάσει στον τελικό στόχο που είναι η άνοδος. Και αυτό για δύο λόγους. Όταν μετά από συνεχόμενα παιχνίδια (Σαββατοκύριακο-Τετάρτη) μπορεί και έχει κοντά στα 60΄ καλής έως πολύ καλής απόδοσης, τότε θα συνεχίσει να παίρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Απλά θα πρέπει να σταθεί τυχερή ώστε όταν έχει δυο σημαντικά παιχνίδια, όπως την Καρδίτσα και την Ξάνθη, στην έδρα της, να μην έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις τρεις μέρες πριν, αλλά να μεσολαβεί μια βδομάδα. Γιατί πολύ σωστά ανέφερε ο Παύλος Δερμιτζάκης μετά την αναμέτρηση με την Λάρισα, πως όταν μια ομάδα που σε μια βδομάδα δίνει έναν αγώνα περισσότερο, τότε σύμφωνα με τους εργοφυσιολόγους υπάρχει κόπωση που φτάνει στο 50%.

Έτσι έγινε και με την Λάρισα και πιο πριν με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Η Βέροια ήταν καλή έως πολύ καλή για παραπάνω από ένα ημίχρονο, όμως στον υπόλοιπο χρόνο των αναμετρήσεων παρουσίαζε σημάδια κόπωσης που έδωσε την δυνατότητα στους αντιπάλους της να αναθαρρήσουν και να πιέσουν άλλοτε με αποτελεσματικότητα, άλλοτε μόνο με τις εντυπώσεις της κυριαρχίας.

 

Επίσης αξιοσημείωτο γεγονός είναι η διαχείριση των αποτελεσμάτων από τον προπονητή της Βέροιας. Τόσο μετά την ήττα στην Καρδίτσα, όσο και μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Λάρισα, μίλησε πολύ ψύχραιμα, διαλύοντας κάθε ψεγάδι πανικού που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στην ψυχολογία του αγωνιστικού τμήματος. Αντίθετα θα έλεγα ότι με την στάση που κράτησε έδειξε και στον κόσμο και στους …εν οίκω συνεργάτες του, πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας και ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν ακυρώνει ούτε την μέχρι τώρα πορεία που την έφερε στην πρώτη θέση, ούτε χάθηκε ο στόχος της κατάκτησης της πρώτης θέσης.

 

Χθες Κυριακή έπαιξαν αντιμέτωπες δύο «μισητές» ομάδες του Αλέξη Κούγια. Ο Απόλλωνας Λάρισας και η Βέροια. Και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, περιμένω την σχετική ανακοίνωσή του. Σίγουρα θα έχει και πάλι …επινοήσεις, μόνο και μόνο για να πλήξει αυτές τις δύο ομάδες.

 

Το Σάββατο 26 Μαρτίου η ομάδα χάντμπολ ανδρών του Φιλίππου Βέροιας δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα της. Στην προσπάθεια που κάνει για να διατηρηθεί στη μεγάλη κατηγορία, θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, μάλιστα με δύο γκολ διαφορά, κόντρα στον Δούκα που κι αυτός αγωνίζεται για την ίδιο στόχο.

Στην προσπάθεια αυτή πρέπει όλος ο φίλαθλος κόσμος της Βέροιας να σταθεί κοντά στον Φίλιππο για να φτάσει στο πολυπόθητο αποτέλεσμα με το οποίο θα αποφύγει τον υποβιβασμό του. Γιατί θα είναι λυπηρό η ομάδα που εξαιτίας της χαρακτηρίστηκε η Βέροια ως η «μητρόπολη» του ελληνικού χάντμπολ, να υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην πλούσια ιστορία της στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας