Σάββατο, Οκτώβριος 26, 2024
Follow Us
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 09:35

Έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας φέτος με τη Βέροια

Το θέμα με την δολοφονία του Άλκη το τελευταίο διάστημα «απλώθηκε» πολύ και θεωρώ ότι από δω και πέρα θα λειτουργήσει αρνητικά στην κοινωνία. Νομίζω ότι θα μηνύματα που έπρεπε να σταλούν από κάθε πλευρά, στάλθηκαν και ιδιαίτερα από τους γονείς του Άλκη.  Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Φτάνει πια!!! Ένα σοβαρότατο πρόβλημα της οπαδικής βίας, μην το μετατρέψουμε σε «τηλεμπόριο»…

Έχω μια απορία; Την ημέρα που καταθέτουν στον/στην Ανακριτή οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη, πως είναι δυνατόν την ίδια μέρα τα τηλεοπτικά κανάλια να αναφέρουν τους διαλόγους που γίνονται μέσα στο ανακριτικό γραφείο;

Ή κάποιος «κελαηδά» ή  τα τηλεοπτικά κανάλια λένε τα «δικά» τους κατά προσέγγιση. Πάντως όπως και να΄χει η υπόθεση, γίνεται ζημιά. Από τη μία σπάει το απόρρητο της ανάκρισης και από την άλλη ελλοχεύει ο κίνδυνος λανθασμένων συμπερασμάτων από τυχόν παραπληροφόρηση.

Δεν υπάρχει ανώτερο ελεγκτικό όργανο για να ελέγξει για τις τυχόν διαρροές ενός ανακριτικού έργου;    

 

Την προηγούμενη βδομάδα είχα σχολιάσει πως και οι παράγοντες με διάφορες συμπεριφορές τους ρίχνουν «λάδι στην φωτιά» του φανατισμού και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, το θέμα αναδείχθηκε. Βέβαια μονόπλευρα και σε πολύ στενά όρια και αυτό είναι άδικο. Γιατί μετά τη νίκη του Άρη στην Τούμπα, υπήρχε και μια συμπεριφορά μεγαλομετόχου μπροστά στον πάγκο του ΠΑΟΚ με φωτογραφία στο διαδίκτυο που έκανε καζούρα στους φιλάθλους του «δικεφάλου».

Κι όμως αυτή η φωτογραφία δεν αναδείχθηκε, παρά μόνο εκείνη σε βάρος του Αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ.

 

Λυπάμαι που θα κάνω αυτόν τον χαρακτηρισμό, αλλά η συμπεριφορά της Αριδαίας κάθε φορά που έχει αντιμέτωπη τη Βέροια, δείχνει ένα κόμπλεξ κατωτερότητας.

Κατά την διάρκεια του Σαββατιάτικου αγώνα έβγαλε μια ανακοίνωση οκτώ λέξεων στην επίσημη ιστοσελίδα της, που έλεγε: «Ευτυχώς υπάρχει και η τηλεόραση και ο κόσμος βλέπει… ΝΤΡΟΠΗ!».

 Προφανώς διαμαρτυρόμενη για το γκολ που πέτυχε η Βέροια με το ανάποδο ψαλίδι του Γιακουμάκη. Πριν γράψω κάτι, είδα την φάση καρέ καρέ και από την οπτική γωνία της τηλεόρασης, λέω ότι «είναι, δεν είναι, οφσάιντ». Οι διαιτητές σε μια τέτοια περίπτωση, από την στιγμή που δεν υπάρχει VAR, λένε ότι όταν «είναι, δεν είναι, δεν είναι» για το επιθετικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί ως λανθασμένη ή σωστή, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Γιατί, λοιπόν, βγαίνει μια τέτοια ανακοίνωση, έστω και ολιγόλογη, χωρίς να …βουτηχτεί η γλώσσα στο μυαλό; Είμαι βέβαιος πως η ίδια η διοίκηση αν εξετάσει στην λεπτομέρεια την επίμαχη φάση, θα υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των μελών της.

 

Αλήθεια γιατί δεν έβγαλαν μια ανακοίνωση για το πέναλτι που δεν δόθηκε στη Βέροια σε τράβηγμα πάνω στον Πασά, αλλά και στην δεύτερη κίτρινη κάρτα που σημαίνει αποβολή σε βάρος του αμυντικού ,μέσου Κέθρι από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου;

Εκεί έκαναν  …μούγκα στην στρούγκα!!!   

 

Πάντως να φτάσει στο σημείο να κάνει δηλώσεις ο πράος χαρακτήρας όπως είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης κατά αυτών που βγάζουν ανακοινώσεις σε βάρος της διαιτησίας όταν αγωνίζεται η Βέροια, σημαίνει ότι υπάρχει σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα της αδικίας και της αγανάκτησης.

Ορθώς λοιπόν, χαρακτήρισε ότι αυτές τις ανακοινώσεις βγαίνουν για να καλύψουν οι άλλοι τις δικές τους αδυναμίας.

 

Σας παραθέτω δύο φωτογραφίες που θυμίζουν την εκπομπή της Βίκυς Χατζηβασιλείου, «Πάμε πακέτο». Οι εικονιζόμενοι είναι ο Γιώτης Τσαλουχίδης και ο Σάκης Περαχωρίτης. Δύο ενσταντανέ δύο άλλων εποχών.

Η μία στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 όταν οι νεαροί τότε Γιώτης και Σάκης ήταν συμπαίκτες στη Βέροια και η άλλη στις αρχές του 2022 όταν οι δυό τους συναντήθηκαν στην Κόρινθο όπου ο Περαχωρίτης διατηρεί επιχείρηση εστίασης, αλλά με, επιπλέον, 37 χρόνια περίπου στην πλάτη τους.  

Ωστόσο είχαν τόσα να θυμηθούν που ήταν ένα όμορφο ταξίδι στο παρελθόν!!!

 

Εντάξει, δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά, αλλά θεωρώ ότι πλέον η υπόθεση κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μόνο για δυό!!! Δε νομίζω ότι η Νάουσα με πέντε βαθμούς πίσω από Τριπόταμο και Αγκαθιά, μπορεί να κάνει την ανατροπή. Γιατί δεν έχει να ξεπεράσει έναν αντίπαλο, αλλά δύο!!!

Άλλωστε και οι δύο πρωτοπόροι διαθέτουν καλή ομάδα. Απλά περισσότερο θα έλεγα ότι η Νάουσα μπορεί να παίξει τον πρώτο ρόλο του …ρυθμιστή!!!

 

Τα περισσότερα χρήματα, με εντυπωσιακά μεγάλη διαφορά, κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο, διέθεσε ο Αστέρας Τριποτάμου. Πήρε παίκτες για την παραπάνω κατηγορία, αλλά μπροστά της έχει μια Νίκη Αγκαθιάς με ένα σφριγηλό σύνολο, πλημμυρισμένο από πάθος.

Πραγματικά περιμένω μα ανυπομονησία να δω το …σενάριο που θα καταγραφεί!!!  

To«Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας