Σάββατο, Οκτώβριος 26, 2024
Follow Us
Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 22:07

Τάκης Χριστοφορίδης: Εμείς έχουμε μόνο τον ενθουσιασμό, τη διάθεση και ίσως και λίγο τσαμπουκά

Μετά την σημερινή αναμέτρηση της Σύρου όπου ο ισχυρός Φοίνκας νίκησε τον Φίλιππο Βέροιας με 3-0 σετ για την 13η αγωνιστική της Volley League, οι δύο προπονητές δήλωσαν:

Τάκης Χριστοφορίδης (Φίλιππος Βέροιας): Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά γιατί ταξιδεύουμε από χθες το βράδυ. Ξεκουραστήκαμε λίγο το μεσημέρι και αυτό που είπα πριν το παιχνίδι ήταν να το χαρείτε. Από κει και πέρα είναι να μπεις μέσα και να παίξεις, κι ας χάσεις. Να δώσεις ό,τι μπορείς. Επειδή έχουμε νέα παιδιά και επειδή λείπανε οι δύο μας ακραίοι και ο ένας μας ο πασαδόρος, βάλαμε υποχρεωτικά κάποια άλλα παιδιά να παίξουν και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αυτό το κάνω πάντα, παίζω και εγώ μαζί τους, γιατί δεν γίνεται να παίζουν αυτοί και εγώ να κάθομαι να τους κοιτάω. Δεν έχω κανένα παράπονο, είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά για την προσπάθεια που κάνανε, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει στη συνέχεια.

Όσον αφορά το μέλλον του συλλόγου, δεν βλέπω τίποτα, δεν βλέπω μέλλον. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Έχω τις εντολές από τον πρόεδρο να πάω με την ομάδα, με τα παιδιά. Γιατί εγώ έχω παίξει και στην ομάδα της Βέροιας και δεν είμαι μόνο προπονητής. Αγαπάω πολύ αυτό τον σύλλογο και για αυτό δεν έχω φύγει. Τους έχω πει ότι θα φύγω τελευταίος, γιατί δεν μπορεί σε ένα καράβι να φεύγει πρώτος ο καπετάνιος. Και αυτά τα παιδιά με επιβραβεύουν για τις αποφάσεις μου, ώστε να είμαι εγώ στο γήπεδο. Και είναι πολύ συγκινητικοί.

Να ευχαριστήσω τον κόσμο της Σύρου που χειροκρότησε αυτά τα παιδιά, γιατί τους άξιζε φυσικά αλλά και γιατί καταλαβαίνουν την προσπάθεια που κάνουμε αυτά τα 9 άτομα. Παίξαμε απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, νομίζω είναι από τις καλύτερες ομάδες και το έδειξε. Δεν μπορούμε να παίξουμε παραπάνω γιατί μέχρι εκεί είμαστε. Τα δώσαμε όλα και όταν τα δίνουμε όλα είναι ό,τι καλύτερο για έναν προπονητή ώστε να συνεχίσει μέχρι όπου πάει. Εγώ θα συνεχίσω να είμαι με τον Φίλιππο όπου πάει. Αν κάποια στιγμή αποφασίσουν άλλοι ότι ο σύλλογος πρέπει να σταματήσει, τότε και εγώ θα το κάνω. Εγώ δεν ζω από το βόλεϊ, ζω για το βόλεϊ. Δύναμη έχω μπόλικη, το θέμα είναι ότι πρέπει να αγκαλιάσουν λίγο παραπάνω αυτή την ομάδα κάποιοι άλλοι, δεν γίνεται ομάδα Α1 με τα ψέματα, δεν γίνεται να πολεμάμε έτσι. Τις ζηλεύω τις ομάδες όπως τη Σύρο, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, που έχουν οργάνωση. Εμείς έχουμε μόνο τον ενθουσιασμό, τη διάθεση και ίσως και λίγο τσαμπουκά.

Τέλος, να δώσω συγχαρητήρια στη Σύρο για την κατάκτηση του Super Cup. Μου αρέσει που έρχονται τα κύπελλα στην επαρχία, χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιες μεγάλες ομάδες.

 

Μιλενκόσκι: Θέλαμε να ξεκουράσουμε τη βασική επτάδα ενόψει του ΠΑΟ

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου ONEX, Γιόσκο Μιλενκόσκι, σχολίασε για το παιχνίδι "ότι ο Φίλιππος πάλεψε και παρόλο που ο Φοίνικας δεν έπαιξε τόσο καλά, κέρδισε εύκολα. Ήξεραν ότι ο Φίλιππος θα ερχόταν με τη «δεύτερη» ομάδα και καθώς ακολουθεί την Τετάρτη ένα σημαντικό παιχνίδι, ήθελαν και αυτοί με τη σειρά τους να ξεκουράσουν κάποιους παίχτες, χωρίς να κάνουν αλλαγές και διατηρώντας μια σταθερή 7αδα παιχτών καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αναφορικά με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ανέφερε ότι ο Φοίνικας θα προσπαθήσει να παίξει το «δικό του βόλεϊ» παρά το γεγονός ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με μια καλή ομάδα. Ο Παναθηναϊκός, σχολίασε, έχει έναν καλό ρυθμό από τα συνεχή δυνατά παιχνίδια εν αντιθέσει με τον Φοίνικα που έπαιξε το τελευταίο δυνατό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό πριν ένα μήνα. Το προσεχές διάστημα, ωστόσο, με τους συνεχείς αγώνες σε πρωτάθλημα, κύπελλο και league cup, θα βοηθήσει στο να ξαναβρεί η ομάδα έναν ανταγωνιστικό ρυθμό".

Πολυμέσα