Σάββατο, Οκτώβριος 26, 2024
Follow Us
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 21:19

Με νίκη επί του Απόλλωνα Πόντου θα έχει αξία το τρίποντο στην Ξάνθη

Το Σαββατοκύριακο αυτό, ίσως, ήταν το καλύτερο του τελευταίου εξαμήνου. Από αγωνιστικής πλευράς κυρίως, γιατί σημειώθηκαν δύο πολύ σημαντικά αποτελέσματα σε ομάδες της Ημαθίας. Αναφέρομαι στις νίκες που πέτυχαν η Βέροια στη Ξάνθη και η ομάδα χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας στην  Σαλαμίνα.

Αναμφίβολα η νίκη της «βασίλισσας» στην Ξάνθη είναι αυτή που ήχησε περισσότερο και φυσικά μεταδόθηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας. Γιατί αυτή δεν ήταν μόνο μια μεγαλειώδη νίκη, αλλά και ένα επιβλητικό σκορ. Η Βέροια έδειξε στην Ξάνθη ότι εγώ είμαι το «αφεντικό».

 

Την Ξάνθη που όλοι θεωρούν ότι είναι το πρώτο φαβορί και μετά ακολουθούν οι άλλοι διεκδικητές, η Βέροια το Σάββατο την μετέτρεψε σε μια ομαδούλα της σειράς. Και τακτικά και αγωνιστικά και σαν ομάδα που έχει το κάτι παραπάνω σε ταλέντο, σε συνοχή σε αυτοπεποίθηση.

Και για να είμαι δίκαιος, όπως πάντα προσπαθώ, ο προπονητής της «βασίλισσας» Παύλος Δερμιτζάκης πήρε την «ταυτότητα» από τον ομόλογό του της Ξάνθης Νίκο Κεχαγιά. Του «κλείδωσε» όλα τα ατού και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει η Ξάνθη και παράλληλα του «ξεκλείδωσε» όλα τα μειονεκτήματα της θρακικής ομάδας.

Εύγε λοιπόν σε όλους!!!

 

Το έλεγα σε αθλητική παρέα συνδαιτυμόνων ότι πολλές φορές συνέβη μία ομάδα που πετυχαίνει μια σπουδαία νίκη, να μένει στους πανηγυρισμούς και στην ευθυμία μιας μεγάλης επιτυχίας και στην επόμενη αναμέτρηση να παρουσιάζεται αγνώριστη και να κάνει την απρόοπτη γκέλα.

Αυτό το επισημαίνω γιατί η Βέροια την Τετάρτη έχει έναν ακόμη αγώνα, αυτήν την φορά με τον Απόλλωνα Πόντου του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μην πάει στράφι η σπουδαία νίκη και οι τρεις βαθμοί της Ξάνθης.

Γιατί πολλές φορές λέμε «τσε Καλαμαριά» και στο τέλος σκύβουμε το κεφάλι από απογοήτευση!!! Προσοχή λοιπόν!!!

 

Μάτια έβγαλε το Σάββατο ο Σάββας Μούργος. Θεωρώ ότι ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Βέροιας στο παιχνίδι της Ξάνθης, χωρίς να θέλω να μειώσω την αγωνιστική παρουσία των άλλων παιδιών.

Και να φανταστείτε ότι το καλοκαίρι ο παίκτης ήταν εκτός νέου σχεδιασμού, αλλά με την προσπάθεια που έκανε παρουσιάζει ένα διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο και τώρα λέμε «ευτυχώς που δε έφυγε».

Θα μου πείτε ότι πέρσι σε ένα πρωτάθλημα των τριών μηνών και κάτω από περίεργες συνθήκες, τι θα μπορούσε να δείξει ένας νεοφερμένος ποδοσφαιριστής; Έτσι είναι και αυτό τονίστηκε πολλάκις…

 

Το άλλο ευχάριστο γεγονός είναι η νίκη του Φιλίππου Βέροιας στην Σαλαμίνα για την Β΄ φάση του πρωταθλήματος της HandballPremier ανδρών. Με τη νίκη αυτή η βεροιώτικη ομάδα κρατήθηκε ζωντανή στο «κυνήγι» της παραμονής στην μεγάλη κατηγορία.

Πλέον ισοβαθμεί με άλλες δύο ομάδες (Ζαφειράκης, Φαίακας) και βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τον Άρη Νικαίας. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση παραμονής είναι στα …χέρια των παικτών και του κόουτς του Φιλίππου.

Και τώρα που δίνει αυτόν τον υπέρ πάντων αγώνα η ιστορική ομάδα του ελληνικού χάντμπολ, επιβάλλεται να υπάρξει και η ανάλογη στήριξη από όλους μας!!!      

 

Πέντε (πραγματικές) αγωνιστικές έμειναν ακόμη για να ολοκληρωθεί το …άσημο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας. Και δεν το υποτιμώ, γιατί την «πρωτοκαθεδρία» γι αυτό την έχουν άλλοι. Αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις.

Ένα πρωτάθλημα που για πολλούς δεν έπρεπε να διεξαχθεί με την σημερινή του μορφή. Δηλαδή οι ομάδες που αποτελούν στην Γ΄ κατηγορία , θα μπορούσαν να «απορροφηθούν» στους δύο ομίλους της Β΄ κατηγορίας. Άλλωστε είτε αγωνίζεται μια ομάδα στην Β΄ κατηγορία, είτε στην Γ΄, τα έξοδα μετακίνησης είναι τα ίδια.

Παράλληλα είναι λίγο «κουφό» σε έναν όμιλο να συμμετέχουν έξι ομάδες (πχ. στον Α΄ όμιλο όπου αποσύρθηκε από την αρχή ο Λουτρός) και να κερδίζουν την άνοδο οι τρεις από αυτές.

 

Αλλά για να λέμε και του …στραβού το δίκιο, φέτος οι ομάδες αυτές, όπως και των παραπάνω κατηγοριών, διευκολύνθηκαν οικονομικά. Στην Γ΄ κατηγορία όσες εγγραφήκαν στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πήραν από 1.500 ευρώ, ενώ έτυχαν και οικονομικής ενίσχυσης των 500 ευρώ από την ΕΠΣ Ημαθίας.

Με το 500ευρω έβγαλαν, περίπου, την διαιτησία της χρονιάς η οποία είναι 80ευρώ για κάθε εντός έδρας παιχνίδι, επιπλέον 30 ευρώ για τον γιατρό αγώνα.

 

Φανέλα με το όνομα «Πέπε» σήκωσαν οι παίκτες της Βεργίνας όταν πέτυχαν το πρώτο γκολ στον Αχιλλέα Νάουσας. Το αφιέρωσαν στον αδικοχαμένο προπονητή τους Μάκη Αμπρικίδη, το γνωστό σε όλους μας «Πέπε» που πρόσφατη απεβίωσε.

Όμως η μεγαλύτερη τιμή που ήθελαν να τον κάνουν, έμεινε μισή!!! Ενώ η Βεργίνα προηγούνταν στο γήπεδο της Νάουσας με 2-0, τελικά στα τελευταία λεπτά ισοφαρίστηκε σε 2-2 και έτσι δεν μπόρεσαν να αφιερώσουν τη νίκη στον «Πέπε».

Ωστόσο θα παραμείνει πάντα μέσα στις καρδιές τους και αυτό μετράει περισσότερο!!!

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας